More


  Apă mai scumpă pentru sălăjeni

  - Advertisement -

  robinet

  Începând cu data de 1 august, Compania de Apă Someş a majorat preţul apei potabile distribuite consumatorilor, dar şi cel al apei canalizate. Astfel, sălăjenii vor plăti apa potabilă cu 3,26 lei/mc (preț cu TVA), în timp ce canalizarea va costa 3,46 lei/mc (preț cu TVA). Scumpirea va fi resimţită începând cu luna septembrie, când vor fi  emise facturile pentru luna august. Preţurile majorate începând cu data de 1 august sunt valabile pentru toţi consumatorii din judeţele Sălaj şi Cluj, unde compania asigură alimentarea cu apă.
  Potrivit Companiei de Apă Someş SA, creşterea tarifului la apa potabilă şi la canalizare se datorează condiţionărilor prevăzute în Contractul de Finanţare cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) de la care Compania de Apă Someş a beneficiat de un credit semnificativ pentru cofinanţarea proiectului POS (Programul Operaţional Sectorial) Mediu 2008-2013 şi a condiţionărilor stipulate în Contractul de Finanţare cu Ministerul Mediului pentru acelaşi program de investiţii al Uniunii Europene, prin care circa 200 de milioane de euro au fost atraşi pentru modernizarea şi extinderea infrastructurii publice de apă-canal în judeţele Cluj şi Sălaj.
  Trebuie precizat faptul că în judeţul Sălaj, Compania de Apă Someş deserveşte 48 de localităţi, dintre care 4 oraşe, 17 comune şi 27 de sate. În lista abonaţilor se regăsesc 1.452 de blocuri, 16.663 de case şi 1.481 de agenţi economici. În total, operatorul regional alimentează cu apă 110.956 de persoane, 78% dintre acestea fiind în mediul urban.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare