More


  Apaserv cere urgentarea lucrărilor de reabilitare

  - Advertisement -

  apaserv

  O echipă a Autorităţii de Management POS Mediu, în frunte cu directorul general Ciprian Ghioc, s-a aflat la Satu Mare pentru a verifica stadiul implementării proiectului major de investiții „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare”, respectiv analiza fiecărui contract în parte. Acesta a convocat ieri o şedinţă de lucru la care au participat prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, managerul general al S.C. Apaserv S.A., Dan Stegerean, respectiv directorul executiv al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Servicii în Sectorul de Apă şi Apă Uzată din judeţul Satu Mare, Octavian Lazin.
  Conform celor declarate de managerul general al S.C. Apaserv S.A., Dan Stegerean, pentru a recupera timpul pierdut din cauza contestaţiilor, respectiv un an, Apaserv a cerut constructorilor urgentarea lucrărilor de extindere și reabilitare a infrastructurii de apă și apă uzată, astfel încât lucrările să fie finalizate până la sfârşitul anului 2015. Printre localităţile incluse în proiect se numără Satu Mare, Botiz, Lazuri, Păuleşti, Ambud, Odoreu, Carei, Foieni, Căpleni, Negreşti Oaş, Tăşnad, Livada, Ardud şi Mădăras. Proiectul cuprinde 19 contracte sectoriale, dintre care un contract de furnizare echipamente, trei contracte de servicii şi 15 contracte de lucrări.

  Patru proiecte în curs de execuţie
  În cadrul unei conferinţe de presă, managerul general al S.C. Apaserv S.A., Dan Stegerean, respectiv directorul executiv al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Servicii în Sectorul de Apă şi Apă Uzată din judeţul Satu Mare, Octavian Lazin, au prezentat stadiul celor 15 proiecte care fac parte integrantă din proiectul major de investiții „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare”, cofinanțat de Uniunea Europeană, cu o valoare totală de 433,5 milioane lei (fără TVA), derulat de S.C. Apaserv S.A. în perioada 2011-2015. Contribuția nerambursabilă a Uniunii Europene reprezintă 78,5% din valoarea proiectului, cea a Guvernului României 12%, a autorităților locale din aria proiectului 1,84%, iar restul de 7,66% este suportat de S.C. Apaserv S.A. printr-un credit bancar obținut de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.
  Astfel, un număr de patru proiecte se află în fază de execuţie a lucrărilor. Este vorba de proiectul privind extinderea cu treaptă terțiară a stației de epurare a apelor uzate din municipiul Satu Mare, proiectul privind reabilitarea stației de tratare a apei potabile și frontului de captare din localitatea Doba, proiectul privind lucrările de construcții stații de epurare a apelor uzate în orașele Tășnad și Ardud, respectiv proiectul privind lucrări de construcții rețele de canalizare și stații de pompare a apei uzate în localitățile Botiz, Lazuri și Foieni.

  11 proiecte în fază de licitaţie
  Pe de altă parte, alte 11 proiecte se află în fază de licitaţie, lucrările urmând să înceapă cel târziu în cursul lunii martie a anului viitor şi finalizate până la sfârşitul anului 2015. Este vorba despre reabilitarea stației de tratare a apei potabile și captărilor din orașul Negrești Oaș, reabilitarea stației de tratare a apei potabile din orașul Tășnad și construirea unei stații de tratare a apei potabile și captărilor din orașul Livada, reabilitarea și extinderea stației de epurare a apelor uzate din orașul Negrești Oaș și construirea unei stații de epurare în orașul Livada, zonarea, contorizarea și monitorizarea presiunii în orașele Satu Mare, Carei, Negrești Oaș și Tășnad, reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare în municipiul Satu Mare, lucrări de construcții rețele de canalizare și stații de pompare a apei uzate în localitățile Odoreu, Păulești și Ambud, reabilitarea magistralei de apă între localitățile Doba și Carei, lucrări de construcții și reabilitare rețele de apă și canalizare în municipiul Carei, lucrări de construcții rețele de canalizare în localitatea Căpleni, reabilitarea conductei de aducțiune pentru orașul Negrești Oaș, lucrări de construcții și reabilitare rețele de apă și canalizare în orașul Negrești Oaș, lucrări de construcții rețele de apă și canalizare în orașul Livada, respectiv lucrări de construcții și reabilitare rețele de apă și canalizare în orașul Tășnad și lucrări de construcții rețele de canalizare în orașul Ardud.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img