More


  Avocatul Poporului reia audienţele la Satu Mare

  - Advertisement -

  Sătmărenii care se consideră lezaţi într-un drept al lor de către o autoritate publică, cu excepţia autorităţii judecătoreşti, se pot adresa instituţiei Avocatul Poporului în cadrul unui program de audienţe, care va avea loc mâine la Satu Mare. Audienţele se vor desfăşura în sala Consilii XXI, la parterul Palatului Administrativ, de la ora 10. În cadrul acestor audienţe, cetăţenii vor completa petiţiile care trebuie să cuprindă informaţii complete referitoare la datele de identificare ale persoanei lezate (nume, prenume, domiciliu); drepturile şi libertăţile încălcate, faptele invocate, descrierea lor, autoritatea reclamată, dovada întârzierii sau refuzul administraţiei publice de a soluţiona cererea, menţiunea obligatorie dacă petiţia face obiectul unei cauze aflate pe rolul instanţei judecătoreşti sau dacă a format obiectul unei judecăţi, precizarea autorităţilor publice care au fost sesizate anterior. Totodată, la cerere, vor fi anexate actele doveditoare (în copie).

  Avocatul Poporului nu oferă consultanţă juridică şi nici nu poate reprezenta petiţionarii în justiţie, nu poate interveni în cauzele aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti sau în cauzele în care instanţa s-a pronunţat.
  Persoanele care doresc să se prezinte la aceste audienţe se pot înscrie telefonic la numărul 0261.713.120 prin intermediul Biroului de relaţii cu publicul al Instituţiei Prefectului. Acordarea audienţelor este gratuită, iar petiţiile adresate instituţiei Avocatul Poporului sunt scutite de taxă de timbru.
  Alexandra Ardelean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare