Coabitarea i-a adus câştiguri doar lui BăsescuCrin-Antonescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că pactul de coabitare nu i-a adus câştig de cauză decât lui Traian Băsescu, apreciind că preşedintele a fost “legitimat” şi “reîncărcat”, iar acum a trecut la ofensivă faţă de premierul Victor Ponta, el precizând însă că proiectele USL nu ar fi afectate.

Antonescu a susţinut, marţi, într-o intervenţie telefonică la Realitatea Tv, că şi el ştia, precum a afirmat Traian Băsescu, ce se va întâmpla după semnarea de către Victor Ponta a pactului de coabitare cu şeful statului. “Şi eu ştiam ce se va întâmpla, de aceea nu sunt surprins de evoluţia lucrurilor. Eu cred că această aşa-zisă coabitare nu a adus niciun plus pentru România. Ea a adus câştiguri de natură politică, internă, pe spaţiu mic ca de obicei, dar câştiguri exclusiv lui Traian Băsescu şi oamenilor săi. (…) Traian Băsescu a fost reîncărcat de coabitare, a fost relegitimat. Coabitarea nu i-a dat nimic, în ciuda aparenţelor, lui Victor Ponta. Ce să-i dea lui Victor Ponta, recunoaştere internaţională ? Păi, un om care a câştigat în fruntea unei coaliţii şi este prim-ministrul unei coaliţii care iese de la urne peste 65% are recunoaştere internaţională, nu are nevoie de niciun pact de coabitare, asta a fost poziţia mea”, a precizat Antonescu.
Liderul PNL a apreciat că efectele pactului de coabitare pot fi observate prin atitudinea preşedintelui Traian Băsescu din ultima vreme faţă de premierul Victor Ponta. “În aceste zile vedem bine care sunt efectele. Traian Băsescu e cel care a câştigat tot, pentru că pierduse tot, de pe urma coabitării, a fost resuscitat, a fost spălat, pentru cine poate să-l considere curat, nu e cazul meu, şi apropos de timp şi de tactică Vă rog să urmăriţi cum a aşteptat aşa cum suntem şi noi siliţi acum să aşteptăm din punct de vedere tactic referendumul. Cum a aşteptat ca efectele din afara coabitării, din afara trupului său politic să joace, să fie benefice, să lucreze pentru el, după care, la momentul potrivit, adică acum, de o bucată de vreme să treacă la ofensivă”, a mai susţinut liderul PNL.
El a ţinut să sublinieze că USL este totuşi prea unită pentru ca proiectele alianţei să fie puse în pericol de “toate jocurile, de toate câştigurile temporare ale lui Traian Băsescu” şi poate de toate erorile chiar ale USL.
De asemenea, Antonescu a precizat că proiectul regionalizării şi cel al revizuirii Constituţiei ar putea fi promovate efectiv “probabil în cursul anului viitor”.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts