More


  Concerte explozive şi distracţie din plin la Zilele Careiene

  =

  carei1

  Cea de-a XVII-a ediţie a Zilelor Careiene a debutat sâmbătă, la ora 17.00, cu parada majoretelor şi a steagurilor prin centrul oraşului, care a avut ca punct final scena amenajată în incinta Parcului dendrologic. Parada care a marcat începutul manifestărilor a fost urmărită cu interes de sute de careieni. La eveniment au participat numeroase oficialităţi, care au ţinut să fie alături de careieni în aceste zile de sărbătoare. Concertele oferite de artiştii Alex Velea, Anda Adam, Alexandra Ungureanu & Crush şi trupele Desperado din Cluj, respectiv United şi Bon Bon din Budapesta au strâns în faţa scenei mii de spectatori.

  Majoretele au deschis sărbătoarea
  Parada majoretelor şi a steagurilor a avut ca punct de pornire Catedrala romano-catolică Callasantius, a continuat prin centrul oraşului, apoi prin parc, ajungând la final, în faţa scenei. La parada care a marcat începutul Zilelor Careiene au fost prezenţi deputaţii Ovidiu Silaghi şi Octavian Petric, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor, consilierii judeţeni Rodica Maxi şi Ioan Viman, preşedintele Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD Satu Mare, Paula Mare, vicepreşedintele PSD Satu Mare, Ioan Ţou, preşedintele PDL Satu Mare, Petre Mureşan, consilieri locali şi directori de deconcentrate. Oficiile de gazdă au fost făcute de către primarul Eugen Kovacs.

  Mii de careieni la concerte
  Directorul Direcţiei de Cultură şi Sport, Bogdan Georgescu, a urat bun venit oaspeţilor şi a dat startul sărbătorii. Pe scenă au evoluat interpreţii de muzică uşoară ai Casei de Cultură Carei. Recitalul careiencei Csobot Adel, care a ocupat locul III la concursul Megastar din Ungaria, a strâns sute de spectatori în faţa scenei. Recitalul artistei a fost răsplătit cu îndelungi ropote de aplauze de către public. La fel de apreciat a fost şi spectacolul oferit de artista Anda Adam, care a venit la Carei însoţită de doi dansatori. Vedeta din Bucureşti a oferit un show de zile mari, care a reuşit să atragă mii de spectatori în preajma scenei. La fel de apreciat a fost şi concertul live al trupei Desperado, sute de careieni fredonând entuziasmaţi cele mai cunoscute melodii ale băieţilor din Cluj. Nici ploaia de la finalul concertului nu a reuşit să-i îndepărteze pe spectatori din faţa scenei. Aceştia au rămas la locurile lor pentru a viziona şi deosebitul concert oferit de trupa United din Ungaria.
  Terasele au fost pline de clienţi. Careienii şi oaspeţii lor s-au delectat cu mici, cârnaţi, grătare şi frigărui, iar berea a curs gârlă. Spre deosebire de anii precedenţi, au fost mai puţini comercianţi, întrucât organizatorii au scos la licitaţie locurile pentru standuri. Astfel, faţă de cei 30-35.000 lei încasaţi anii anteriori, acum organizatorii au obţinut peste 70.000 lei din închirierea spaţiilor comerciale.

  Alex Velea, cel mai apreciat
  Duminică, programul a debutat cu jocuri sportive pe nisip la ştrandul termal. La ora 16.00 au avut loc depuneri de coroane la mormintele lui Ştefan Ruha Istvan, Peter Karacsonyi, Deak Endre şi Venig Vasile, personalităţi distinse cu titlurile de cetăţean de onoare şi pro-urbe. De asemenea, a avut loc un târg de adopţii de câini organizat de Asociaţia Puffi.
  La scenă, programul a început cu recitalurile soliştilor vocali ai Clubului Elevilor Carei pregătiţi de prof. Mariana Vulcan, continuând apoi cu concursul Miss şi Mister Villa Karul 2013. Au urmat recitalurile oferite de Alexandra Ungureanu & Crush, trupa Bon Bon din Budapesta, Marot Viki es a Nova Kultur tot din Budapesta. Punctul culminant al serii l-a constituit recitalul unuia dintre cei mai în vogă artişti din showbizul românesc, Alex Velea, care a strâns mii de careieni în faţa scenei. Finalul Zilelor Careiene a fost marcat, conform tradiţiei, de un superb foc de artificii la Monumentul Ostaşului Român.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img