More

  Distracţie şi motoare turate la Petreşti

  moto1

  Peste 200 de motocliclişti au participat vineri şi sâmbătă la cea de a IX-a ediţie a Viking Moto Party, eveniment organizat la Petreşti de Viking Moto Club Carei. Manifestările au debutat vineri seara cu o serie de concerte, iar sâmbătă s-a desfăşurat o defilare a motocicliştilor, concursuri şi alte concerte. Chiar dacă, potrivit organizatorilor, la ediţia din acest an au fost mai puţini motociclişti decât la ediţiile anterioare, totuşi cei prezenţi s-au simţit bine şi s-au distrat.

  Ediţia a noua a Viking Moto Party a început vineri seara cu recitalurile susţinute de trupele Black River Blues Band, Country Road şi Matador. Sâmbătă, de la ora 14.00, a avut loc defilarea motocicliştilor. Coordonaţi de prezentatorul DJ Gabi, precum şi de organizatori, şi anume preşedintele Viking Moto Club, Fastus Ştefan, vicepreşedintele Rudolf Vâlcean şi secretarul Ioan Moldovan, cei peste 200 de motociclişti, din Ungaria, Slovacia şi România (Constanţa, Cluj, Craiova, Maramureş şi din alte zone), s-au aliniat câte doi în faţa scenei. Aici preotul romano-catolic din Petreşti, Recsei Norbert, fost motociclist în tinereţe, s-a rugat pentru motociclişti precum şi pentru cei care au decedat în urma unor accidente de circulaţie. Apoi motocicliştii şi-au turat motoarele şi au început defilarea, fiind stropiţi cu apă sfinţită de preotul romano-catolic. Motocicliştii, avându-i pe poliţişti ca înainte-mergători, au defilat până în Carei, au întors în centrul municipiului şi au revenit la Petreşti.

  moto2
  După ce motocicliştii au luat masa şi şi-au astâmpărat setea cu multă bere, au urmat concursurile. Trebuia să aibă loc şi un concurs de tricouri ude care însă a fost anulat din cauza faptului că nu s-a înscris nimeni. În cele din urmă a început turnirul, în care se duelau câte doi motociclişti. Au urmat apoi şi alte concursuri cum ar fi aruncatul la ţintă, cea mai frumoasă motocicletă, cel mai puternic sunet scos de o motocicletă, paintball şi altele. Seara au urmat recitalurile susţinute de trupele Terra Hertz, Blues Company, Jump Rock Band şi Radar.
  Secretarul Viking Moto Club, Ioan Moldovan, ne-a declarat că în acest an au fost mai puţini participanţi decât la ediţiile trecute. “Sunt foarte multe astfel de întâlniri în ţară şi este foarte greu să ajungi în toate locurile. Ne bucură însă faptul că cei care sunt se bucură de acest eveniment şi că avem o vreme foarte frumoasă. Cred că este totuşi o ediţie reuşită”, ne-a declarat acesta. Cu toate acestea, cei care au ales Viking Moto Party din acest an s-au distrat şi au declarat că se simt foarte bine la Petreşti. “Sunt pentru a doua oară aici şi îmi place. Mă simt bine, mă distrez cu prietenii mei şi, după părerea mea, este o ediţie reuşită”, ne-a spus unul dintre motociclişti.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE