More


  Dosarul diplomelor false de la Universitatea Oradea, judecat la Satu Mare

  - Advertisement -

  Curtea de Apel Oradea a admis cererea de strămutare formulată de Teodor (Doru) Maghiar şi Adrian Maghiar, fiii fostului rector al Universităţii Oradea, Teodor Maghiar, inculpaţi în dosarul privind diplomele de licenţă false eliberate unor cetăţeni italieni la Universitatea Oradea, aflat pe rolul Judecătoriei Oradea, informează ebihoreanul.ro. Procesul va fi judecat de magistraţii Judecătoriei Satu Mare. Potrivit sursei citate, motivul strămutării îl constituie faptul că cei doi sunt angajaţi ai Universităţii şi fiii fostului rector, dar şi că această cauză a fost intens mediatizată, fiind implicată şi instituţia publică de învăţământ superior Universitatea din Oradea.
  Fraţii Teodor Traian Maghiar şi Adrian Marius Maghiar, fiii fostului rector Teodor Maghiar, au fost trimişi în judecată la sfârşitul anului trecut în dosarul privind diplomele de licenţă false eliberate unor cetăţeni italieni. Doru Maghiar este acuzat că, în calitate de rector al Universităţii, respectiv decan al Facultăţii de Medicină, a semnat şi eliberat 11 diplome de licenţă, 17 diplome de studii aprofundate, trei certificate de absolvire studii postuniversitare şi două diplome de conferire a titlului de doctor în Osteopatie, atestând în fals că cetăţenii străini titulari ai acestor acte de studii au urmat şi absolvit studiile universitare sau postuniversitare deşi aceştia nu au frecventat cursurile instituţiei, arată ebihoreanul.ro.
  În cazul lui Adrian Maghiar s-a stabilit că în perioada 2004-2006, în calitate de decan al Facultăţii de Medicină, a semnat şi eliberat şase diplome de licenţă pe numele unor cetăţeni italieni, atestând în fals că respectivii au urmat şi absolvit cursurile universitare pentru specializarea stomatologie deşi aceştia nu au frecventat cursurile de aici.
  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img