More

  Film regizat de Corneliu Porumboiu, în competiţie la Festivalul de la New York

  “Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism”, cel mai recent lungmetraj regizat de Corneliu Porumboiu, a fost selecţionat în competiţia celei de-a 51-a ediţii a Festivalului de Film de la New York (NYFF), informează site-ul revistei Variety. La cea de-a 51-a ediţie a acestui festival prestigios au fost selecţionate 35 de filme, un număr neobişnuit de mare pentru acest eveniment cinematografic, a cărui competiţie oficială include un contingent puternic de comedii, un lungmetraj de animaţie şi tradiţionalele filme serioase cu tematici globale, ce au alcătuit partea majoritară a selecţiei oficiale de la ediţiile anterioare ale festivalului newyorkez.
  Selecţia din acest an, care conţinea în mod obişnuit între 25 şi 30 de filme, a fost alcătuită în premieră de Kent Jones, care a fost numit în principala funcţie a festivalului – director al comitetului de programe şi selecţie – anul trecut, după retragerea lui Richard Pena.
  Kent Jones pare să fi preferat o abordare diferită faţă de predecesorul său şi a decis să includă multe comedii în selecţia din acest an, precum “About Time”, de Richard Curtis, “Le Week-End”, de Roger Michell şi “Alan Partridge”, de Declan Lowney.
  Printre peliculele remarcate de revista Variety, selecţionate la NYFF 2013, se află filmul de 250 de minute “North, the End of History”, regizat de Lav Diaz pe baza romanului “Crimă şi pedeapsă”, dar şi cerebralul “Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism”, regizat de Corneliu Porumboiu.
  Cea de-a 51-a ediţie a New York Film Festival se desfăşoară în perioada 27 septembrie – 13 octombrie.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE