Fostul primar al Beltiugului, acuzat de dezinteresemilia

Trocul politic funcţionează din plin în unele localităţi din judeţul Satu Mare. Cu alte cuvinte, dacă vreun cetăţean nu demonstrează că are o coloană vertebrală mai flexibilă şi nu votează “cu cine trebuie” are toate şansele ca administraţia locală să îl declare “persona non grata” în următorii patru ani. De acest lucru s-a convins şi Emilia Buth din Răteşti, care i-a povestit, cu subiect şi predicat, prefectului Eugeniu Avram despre păţaniile sale cu fostul primar al comunei Beltiug, Pleth Emeric. Din câte spune localnica din Răteşti, fostul edil şef i-ar fi spus verde în faţă că nu o ajută pentru simplul motiv că “nu a avut decât 50 de voturi din Răteşti”. Ca la noi, la nimeni!
Emilia Buth este o persoană ajunsă la o vârstă venerabilă, dar care de mai bine de opt ani luptă cu inepţiile unor consăteni, fie ei vecini dezinteresaţi, fie edili ai localităţii. Femeia i-a cerut, umilă şi plină de bun-simţ, prefectului Eugeniu Avram să o sprijine în vederea clarificării unor probleme pe care le are cu vecinii. Nu de alta, dar fosta conducere a Primăriei Beltiug a tergiversat datele problemei, astfel încât în prezent s-a ajuns într-o situaţie greu de depăşit. “Domnule prefect, am o problemă cu un vecin care stă pe un deal şi de sub casa căruia curge un izvor, încă din 1976. Pentru că nu e de acord să rezolvăm cumva problema, pe o fâşie de circa 5 metri pământul s-a surpat, antrenând şi gardul. În caz de precipitaţii masive riscăm ca ambele case să o ia la vale. Din 2005 tot mă rog de Primăria Beltiug să mă ajute, dar degeaba. Am fost de două ori şi la fostul prefect, dar degeaba. A venit la faţa locului şi o echipă de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, dar care tot nu a reuşit să clarifice lucrurile. Când am mers din nou la Beltiug, fostul primar Pleth, după alegerile de anul trecut, mi-a spus că nu mă ajută fiindcă a primit doar 50 de voturi de la Răteşti. Păi, ce vină am eu?!”, s-a plâns Emilia Buth.
Prefectul Eugeniu Avram i-a promis femeii că o echipă a Instituţiei Prefectului, alături de reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Pompieri (ISU) Satu Mare şi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) Satu Mare se vor deplasa la Răteşti pentru a clarifica situaţia. Astfel de cazuri nu sunt singulare, fiind aduse în mod constant în atenţia prefectului Eugeniu Avram, în special cu ocazia audienţelor organizate săptămânal la Instituţia Prefectului. Cele mai multe cazuri sunt cauzate de un amalgam între lipsa de interes şi incompetenţă.
Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts