More


  Gâlceavă pedelistă în Consiliul Local Păuleşti

  - Advertisement -

  paulesti01

  O nouă şedinţă de Consiliu Local la Păuleşti, un nou scandal între reprezentanţii PDL. Mărul discordiei: Primăria Păuleşti a primit o adresă prin care era comunicată demisia din partid a consilierului Sandu Donca. Acesta, în schimb, susţine că este în continuare membru şi că un coleg de partid pe care l-a susţinut politic până acum, respectiv Zenoviu Bontea, s-ar fi folosit de metode securiste pentru a-l scoate afară din PDL şi din Consiliul Local. După cum era şi normal, totul s-a transformat într-o gâlceavă cu iz politic portocaliu, desfăşurată în plenul Consiliului Local, scandal care a afectat buna desfăşurare a forului deliberativ local.

  Scandal din debutul şedinţei
  Şedinţa nici nu a început când cei doi membri ai Partidului Democrat Liberal s-au luat la harţă şi s-au acuzat reciproc de rea-intenţie. Sandu Donca, consilier al PDL în cadrul Consiliului Local din comuna Păuleşti, consideră că Zenoviu Bontea a acţionat împotriva sa, acuzându-l că nu colaborează şi nu susţine linia politică a PDL în cadrul Consiliului Local. Din câte se pare, problema ar fi că Sandu Donca nu ar susţine interesele personale şi financiare ale colegului său Zenoviu Bontea. Mai mult, Bontea ar fi primit ajutor de la Donca în timpul campaniei electorale. “Eu l-am susţinut, am garantat pentru dânsul, chiar dacă oamenii îmi spuneau că nu am ce să caut lângă el”, a declarat Sandu Donca, chiar înainte de începea şedinţei. În replică, Bontea a sesizat preşedintele de şedinţă că nu sunt acceptate atacurile la persoană, moment în care au intervenit şi ceilalţi consilieri. Mai mult, Farkas Sandor din partea UDMR a declarat că Bontea, în repetate rânduri, i-a jignit, nu doar pe consilierii formaţiunii politice din care face parte ci şi pe primarul comunei. “Amintiţi-vă cât de jos aţi coborât, aţi coborât foarte jos în raport cu membrii UDMR şi cu primarul nostru”, a replicat Farkas Sandor.

  paulesti02

  Zenoviu Bontea, declarat instigatorul de serviciu
  Scandalul a luat amploare când consilierii au început fiecare să se plângă de comportamentul lui Zenoviu Bontea. Chiar şi secretara Primăriei Păuleşti, Eva Sava, l-a taxat pe Bontea, plângându-se că pe numele său figurează un dosar penal ce priveşte aplicarea legii fondului funciar, indicându-l ca posibil vinovat pe acelaşi Bontea. Nici primarul Nagy Iosef nu i-a rămas dator consilierului Bontea: “Eu nu am fost atâta purtat pe la Curtea de Conturi şi pe la DNA de când sunt primar aici”. Consilierii susţin că Bontea este cunoscut ca făcând rapoarte tuturor aleşilor locali, folosindu-se, se pare, de date inexacte. Viceprimarul Valer Şuta a intrat şi el în discuţii spunând că “rapoartele lui Bontea sunt o instigare” şi că “a speculat sub toate formele să îşi facă campanie electorală”. Ca tabloul să fie complet, alţi doi consilieri s-au trezit acasă cu adrese din partea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, acuzându-l pe Zenoviu Bontea că s-ar afla la baza sesizării CNSAS. Mai mult, aceştia susţin că CNSAS i-a declarat nevinovaţi, suspectându-l pe Bontea de rea-credinţă.

  Interesul personal la baza disputelor?!
  Aceiaşi consilieri locali susţin că Zenoviu Bontea este scandalizat pentru faptul că nu a fost susţinut ca viceprimar şi de aceea ar încerca scoaterea colegului său Sandu Donca din Consiliul Local Păuleşti. Conform aceloraşi surse, interesele personale de natură financiară par să stea la baza actualului diferend cu Sandu Donca, dar şi cu ceilalţi membri ai Consiliului Local Păuleşti. Secretara Eva Sava, la insistenţele colegilor, a dat citire unui raport asupra activităţii prestate de Bontea în calitatea sa de expert contabil. Se pare că acesta nu ar fi excelat nici în meseria de economist. Atât colegul său Sandu Donca, cât şi secretara Eva Sava au cerut demisia de onoare a lui Bontea, având în vedere felul în care înţelege să se comporte în cadrul şedinţelor de Consiliu. Actualul viceprimar, Valer Şuta, a declarat că Bontea nu a făcut nimic pentru comună, toate acţiunile sale fiind motivate de câştigul personal.

  Uite demisia, nu e demisia
  Deşi şi-a depus demisia, gestul lui Sandu Donca nu este recunoscut de consilierii locali, care cer lămurirea apelor în cadrul PDL înainte de a lua act de demisia colegului lor şi înlocuirea acestuia cu un alt membru PDL. Radu Solduban, care era trecut pe ordinea de zi ca fiind cel care va ocupa locul lăsat vacant de Donca, a ieşit din şedinţă când a văzut că fără voia sa s-a trezit în mijlocul unui scandal politic. El a declarat că se simte „penibil, fiind pus într-o astfel de situaţie ingrată” şi că în asemenea condiţii nu doreşte să facă parte din Consiliul Local, mai ales că îl respectă pe cel al cărui scaun ar urma să îl ocupe.
  În consecinţă, primele două puncte ce vizau rocada de consilieri au fost scoase de pe ordinea de zi. Consiliul Local aşteaptă în continuare o clarificare din partea conducerii judeţene a PDL cu privire la statutul lui Sandu Donca. Între timp, acesta susţine că va acţiona conform statutului de partid pentru a arăta că demisia prezentată este un fals şi că el nu intenţionează să părăsească partidul pentru care a muncit în campania electorală de anul trecut.

  Silvia Spanciu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img