More


  Incendiu la frontiera Spaniei cu Portugalia: Sute de persoane au fost evacuate

  - Advertisement -

  in

  Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate, iar 200 de pompieri luptau vineri împotriva incendiului care afecta un parc natural în nord-vestul Spaniei, potrivit autorităţilor regionale, în timp ce riscul de incendii era în continuare “extrem” în vestul ţării.

  Peste 200 de pompieri luptau vineri la sol şi pe cale aeriană împotriva unui “incendiu important” care afecta împrejurimile satului Villardiegua de la Ribera, la frontiera cu Portugalia, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a unui dispozitiv de luptă împotriva incendiilor din cadrul Guvernului regional al comunităţii autonome Castilla y León (nord-vest).

  “Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate”, a precizat ea, adăugând că incendiul, care a izbucnit joi după-amiaza, a afectat parţial parcul natural Los Arribes del Duero.

  “Pericolul pentru locuitori a scăzut net” vineri, a anunţat purtătoarea de cuvânt. “Tocmai calculăm suprafaţa afectată”, a adăugat ea.

  Serviciul spaniol de meteorologie Aemet a clasat o parte a vestului Spaniei, inclusiv provinciile Galicia, Castilla y León, Castilia-La Mancha, Extremadura şi Andaluzia în categoria de “risc extrem” de incendii.

  Pe de altă parte, pompierii au reuşit să controleze joi incendiul izbucnit în apropierea unei zone rezidenţiale de la Tres Cantos, un oraş de la periferia Madridului, care a provocat un nor gros de fum şi în care a fost distrusă o maşină, potrivit serviciilor de intervenţie. Cele 40 de persoane evacuate s-au putut întoarce acasă.

  După ce a distrus 480 de hectare şi a condus la evacuarea a aproximativ 200 de persoane, incendiul izbucnit marţi pe insula turistică Mallorca a fost controlat joi, potrivit Guvernului regional din Baleare, toţi locuitorii putând reveni la domiciliu.

  Incendiile de vegetaţie sunt foarte frecvente vara în Spania, fiind adesea favorizate de rafale de vânt, în condiţiile unui sol şi vegetaţii uscate.

  Până în prezent, după o iarnă ploioasă, incendiile au fost mai puţin numeroase în comparaţie cu vara lui 2012, un an deosebit de devastator. În perioada 1 ianuarie-21 iulie 2013 au ars 13.335 de hectare de vegetaţie, potrivit Ministerului Agriculturii, în comparaţie cu 147.854 de hectare în aceeaşi perioadă a anului trecut.

  sursa: Mediafax  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img