More


  Locuinţă sub formă de munte, pe acoperişul unui bloc de 26 de etaje – FOTO

  - Advertisement -

  g1

  Un refugiu montan pe acoperişul unui bloc de 26 de etaje din Beijing este realizarea inedită a chinezului Zhang Biqing. Ciudata structură, constituită din pietre, tufişuri şi copaci falşi, riscă să fie demolată ca urmare a plângerilor celorlalţi locatari, relatează presa locală.

  Profesorul Zhang este doctor de medicină chineză tradiţională şi deţine un lanţ de clinici de acupunctură, fiind fost membru al unei organizaţii regionale a Conferinţei Politice Populare Consultative, informează CNN.

  “M-am temut că această casă ar putea fi prea mult, dar nu m-am aşteptat să atragă, totuşi, atât de mult interesul” a declarat Zhang pentru The Beijing News, adăugând că materialele din care a fost realizată structura sunt uşoare şi nu reprezintă niciun pericol.Construcţia de pe acoperiş se întinde pe o suprafaţă de 1000 de metri pătraţi, realizarea ei fiind începută în 2007.

  g2

  “Credem că este foarte nesigură. Dacă se va prăbuşi din cauza vântului şi a ploii puternice? Ce ne facem dacă ni se prăbuşeşte tavanul?”, se întreabă un rezident care s-a mutat anul trecut la etajul 26 al clădirii.

  Locatarii s-au mai plâns de crăpături apărute în pereţi şi de infiltraţiile apei de ploaie.

  The Beijing News relatează că un ordin oficial a fost lăsat, luni, la uşa lui Zhang, care are la dispoziţie 15 zile pentru a demola din structură 800 de metri pătraţi declaraţi ilegali. Totuşi, el poate să conteste ordinul.

  g3

  Zhang declara că, dacă i se va cere, va demola construcţia.

   

  sursa:mediafax  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare