More


  New York Times şi Twitter, victime ale unui ATAC cibernetic!

  - Advertisement -

  646x404

  Site-ul ziarului New York Times (NYT) a avut probleme de funcţionare timp de mai multe ore, după ce a fost vizat marţi de un atac cibernetic atribuit de experţi unor hackeri sirieni, iar Twitter s-a confruntat de asemenea cu probleme tehnice marţi.

   

  “Site-ul nostru a fost inaccesibil utilizatorilor din Statele Unite pentru o anumită perioadă de timp, marţi. Această pană este rezultatul unui atac extern asupra numelui domeniului nostru”, a declarat pentru AFP Eileen Murphy, o purtătoare de cuvânt a cotididianului american.

  “Lucrăm pentru repunerea integrală în serviciu”, a adăugat ea.

  Către ora 4.00 GMT (7.00, ora României), site-ul era în continuare inaccesibil în Statele Unite şi afişa un mesaj de eroare, a constat un jurnalist AFP.

  Potrivit unui cercetător în domeniul securităţii informatice, Matt Johansen de la WhiteHat Security, “Armata Electronică Siriană’ (SAE), care a atacat deja sisteme informatice aprţinând mai multor instituţii media, se află la originea acestei pene.

  Johansen a scris într-un mesaj postat pe Twitter că aspectele tehnice ale site-ului în cursul penei “te trimit cu gândul la Armata Electronică Siriană”, care îl susţine pe preşedintele sirian Bashar al-Assad.

  Pe de altă parte, SEA scria “media… în pană” pe contul său de Twitter @official_SEA16, ataşând un link către un articol despre problemele site-ului NYT.

  Acest cont făcea aluzie, marţi, la un atac împotriva site-ului Twitter, chiar dacă acesta părea să funcţioneze.

  – “@Twitter, eşti pregătit?”

  “@Twitter, eşti pregătit?” întreba organizaţia pe contul său, după ce anterior, în alt mesaj, a scris “Salut @Twitter, uită-te la domeniul tău, a devenit proprietatea #SEA”.

  Într-un mesaj postat pe unul dintre blogurile sale, Twitter afirmă că “sistemul (său) de nume de domenii s-a confruntat cu o problemă” care a afectat twimg.com, un serviciu de imagerie al site-ului de microblogging.

  “Vizionarea de imagini şi fotografii a fost temporar şi sporadic perturbată”, dar acest serviciu a fost “restaurat” şi “nicio informaţie a vreunui utilizator de Twitter nu a fost atinsă”.

  Expertul Matt Johansen afirma într-un mesaj postat pe Twitter că “informaţiile de înregistrare a domeniului (site-ului) Twitter au fost de asemenea atinse de către Armata Electronică Siriană”.

  Deşi nu este sigur că aceste probleme informatice provin de la hackeri sirieni, ele au loc în momentul în care Washingtonul şi aliaţii săi occidentali s-au declarat convinşi că regimul sirian a comis atacul chimic de la 21 august la periferia Damascului şi în momentul în care se preciza ipoteza unei intervenţii militare în Siria.

  “Armata Electronică Siriană” a devenit cunoscută în ultimele luni piratând contul pe Twitter al agenţiei americane de presă Associated Press, anunţând într-un mesaj fals că preşedintele Barack Obama a fost rănit în urma a două explozii la Casa Albă.

  Contul de Twitter al serviciului foto AFP, dar şi reţelele sociale ale BBC, Al Jazeera, Financial Times sau The Guardian au fost, de asemenea vizate.

  Pe site, SEA afirmă că apără “poporul arab sirian” de “campaniile duse de presa arabă şi occidentală”.

  Site-ul Washington Post a fost şi el piratat anterior, luna aceasta, într-un atac atribuit aceluiaşi grup sirian.

  NYT a semnalat, în ianuarie, că hackeri i-au furat parole şi au pătruns în calculatoarele personale a 53 de angajaţi, după ce cotidianul a publicat un articol despre averea familiei premierului chinez Wen Jiabao.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img