O aplicaţie pentru iPhone, folosită în combaterea infertilităţii

iphone_5_apple_store_hero

Max Levchin şi partenerii săi de afaceri au început comercializarea aplicaţiei Glow în magazinul online Apple Store. Mai mulţi investitori susţin acest proiect, care are un buget de 6 milioane de dolari.
“Există atât de multe feluri de a ameliora sănătatea şi bunăstarea prin intermediul ştiinţei datelor informatice”, a spus Max Levchin, preşedinte şi cofondator al serviciului PayPal, care are sediul la San Francisco.
“O analiză mai amănunţită (a datelor personale) va duce la decizii şi la diagnostice mai bine documentate, la tratamente precoce şi, în final, la o politică a sănătăţii mai ieftină şi mai accesibilă”, a adăugat el.Femeile pot să îşi actualizeze aplicaţia Glow în permanenţă, în funcţie de starea lor fizică, iar aplicaţia va analiza toate acele informaţii pentru a determina apoi cel mai bun moment pentru a procrea.
Pe termen lung, Glow intenţionează să utilizeze “informatica vestimentară”, o nouă tendinţă care utilizează brăţări, ceasuri şi alte accesorii pentru a înregistra datele fizice ale corpului uman.
“Glow le ajută pe femei să fie mai bine informate despre sănătatea lor reproductivă”, a declarat Gunce Arkan, care a renunţat la locul său de muncă de pe Wall Street pentru a se supune unui număr de şase cicluri de fecundare in vitro până a reuşit să aibă în cele din urmă doi copii.
Ea lucrează în strânsă colaborare cu creatorii Glow pentru a dezvolta această aplicaţie. După părerea ei, Glow oferă femeilor “posibilitatea de a se concentra asupra carierelor lor şi să se gândească la copii puţin mai târziu, dacă vor acest lucru”.
Acest start-up a fost creat pentru a răspunde numărului tot mai mare de femei care aleg să amâne momentul în care au un copil, adeseori pentru a se concentra asupra carierelor lor, în condiţiile în care tratamentele de fertilitate nu sunt luate în considerare de asigurările de sănătate din Statele Unite.
Potrivit cifrelor furnizate de Glow, circa 10 milioane de cupluri încearcă în fiecare an să aibă un copil în Statele Unite şi doar jumătate dintre ele reuşesc acest lucru.
Piaţa infertilităţii este estimată la 5 miliarde de dolari şi continuă să crească, o treime dintre femeile care vor să devină mame, cu vârstele cuprinse în intervalul 35-39 ani, nu reuşesc să rămână însărcinate, după un an de încercări.
Glow a dat în folosinţă totodată o fundaţie cu scop nelucrativ care ajută cuplurile să achite costurile foarte ridicate ale tratamentelor împotriva infertilităţii.
Participanţii pot să doneze 50 de dolari pe lună timp de 10 luni, sumele recoltate fiind repartizate între femeile care nu au reuşit să rămână însărcinate, în ciuda utilizării Glow. Max Levchin a făcut o primă donaţie de 1 milion de dolari pentru această fundaţie.
În afară de PayPal, Max Levchin este cofondator al Slide, un site de jocuri în reţea cumpărat de Google în urmă cu trei ani, închis de atunci.
Max Levchin, de origine ucraineană, a jucat un rol important şi în crearea site-ului de opinii şi partajare de experienţe online Yelp.
Totodată, el s-a alăturat, în 2012, consiliului de administraţie al grupului Yahoo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Adio, prieten drag, Ionică Rusu!

Am scris de multe ori şi am vorbit despre Ionică Rusu, procurorul şef al judeţului şi general la Curtea de Apel Oradea. Ne-am cunoscut...

Sentință pentru oșanul care a ucis trei femei

Tânărul, în vârstă de 33 de ani, din Negreşti Oaş, judeţul Satu Mare, a primit opt ani de închisoare, după ce a omorât trei...

Trupa Harag György este, în prezent, cel mai vizionat atelier de teatru maghiar din România

Fiind singura trupă de teatru maghiar din regiune, urmărește continuarea tradițiilor de 120 de ani a artei teatrale maghiare sătmărene. Trupa a fost fondată...

Maria Petca Poptean își lansează o carte de amintiri

Indiscutabil, Maria Petca Poptean este una din vocile remarcabile ale melosului oșenesc, fiind supranumită ”Privighetoarea Oașului”. De-a lungul unei vieți întregi, artista a adunat...

Minoră de 16 ani, dispărută

În cursul zilei de 06.12.2019, o minoră de 16 ani a plecat la cumpărături în municipiul Satu Mare și nu s-a mai întors acasă....