More

  O cravată a lui John Lennon, vândută la o licitaţie în Liverpool

  john_lennon_95323700_38985000

  O cravată care a aparţinut legendarului cântăreţ britanic John Lennon a fost vândută cu 4.500 de dolari la o licitaţie care a avut loc în Liverpool, Marea Britanie, informează contactmusic.com.

  Cravata tricotată a fost scoasă la licitaţie la Beatles Shop, din oraşul natal al lui John Lennon, Liverpool. Cântăreţul i-a oferit cadou cravata fanei Joyce McWilliams, în 1962, pe vremea când aceasta era o adolescentă şi mergea să îi asculte pe cei patru în concertele lor de la faimosul Cavern Club.

  “The Beatles repetau nişte melodii, iar eu m-am aşezat pe marginea scenei. Era foarte cald în club, iar John mi-a cerut împrumut o batistă pentru a se şterge pe frunte”, îşi aminteşte aceasta.

  “El mi-a dat înapoi batista şi s-a desfăcut un pic la cravată, iar eu i-am spus că am crezut că mi-o va da mie”, a mai povestit aceasta. “Şi apoi chiar mi-a dat-o”, a continuat Joyce McWilliams.

  McWilliams recunoaşte că s-a simţit devastată când mama ei i-a spălat batista pe care o folosise celebrul cântăreţ.

  Paul McCartney, John Lennon, George Harrison şi Ringo Starr au format trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE