More

    O legumă ne-a reprezentat în Senat

    scanÎn cursul anului 2011, timp de trei luni interesele sătmărenilor în Senatul României au fost reprezentate de o legumă. Senatorul independent Marian Valer a recunoscut cu propria sa gură că în perioada august – octombrie 2011 i-a scăzut foarte mult capacitatea de concentrare, de memorare şi de exprimare, devenind afazic, aproape o legumă, în jur de 100 de zile. A reuşit să-şi revină, dar nu în totalitate, abia în luna decembrie 2011.
    Astfel, timp de trei luni interesele sătmărenilor în Senat puteau fi reprezentate la fel de bine de o roşie, un castravete, o varză, un ardei, un cartof, o ceapă, un usturoi sau o gulie postate pe scaunul lui Marian Valer. Problema gravă e că nimeni nu a sesizat starea de sănătate precară a senatorului independent, care a fost lăsat să voteze fără probleme în procesul legislativ. Mai grav este însă faptul că acelaşi senator Marian, care s-a lăudat în mod public cu bolile sale la cap, este lăsat în continuare să-şi facă mendrele prin Senatul României, respectiv să împroaşte cu noroi, sub protecţia imunităţii parlamentare, în toţi cei pe care în mintea sa bolnavă îi cataloghează adversari.

    Leguma de Marian Valer
    Numitul Marian Valer a declarat cu propria lui gură că a fost ca o legumă o bună parte a sesiunii nr.72 a Senatului României. “În a doua jumătate a lunii august, efectuând un set mai complet de analize, a rezultat că TSH-ul şi cortizolul sunt exagerat de mari, chiar de 3-4 ori faţă de valorile normale. În cursul lunii septembrie 2011, în urma unui consult de specialitate, am fost diagnosticat cu hipotiroidism. Tot în cursul lunii septembrie, în urma efectuării unui RMN, mi-au fost depistate două microleziuni ischemice în zona cerebrală (preavize ale unui atac vascular cerebral), iar în urma unui CT mi-au fost descoperite chisturi la rinichi, o hernie hiatală şi  suspiciune de adenom la glanda suprarenală stânga. Totodată, în perioada iulie – septembrie am fost afectat de o insomnie severă, neputând dormi mai mult de 3 – 4 ore pe noapte, inclusiv cu somnifere. În perioada august – octombrie 2011 mi-a scăzut foarte mult capacitatea de concentrare, de memorare şi de exprimare, devenind afazic, aproape o legumă, în jur de 100 de zile. În urma unor tratamente intensive, care au durat aproape trei luni, începând din luna decembrie am reuşit să-mi revin la 80 – 90% din capacităţile iniţiale”, se arată în declaraţia de presă a senatorului independent Marian Valer din ianuarie 2012, intitulată “Am fost ţinta poliţiei politice a lui Băsescu”.

    Legumele pot vota în Senat
    În mod normal, autorităţile statului ar fi trebuit să se autosesizeze imediat în privinţa aspectelor semnalate de Marian Valer. Este deosebit de grav faptul că un senator ajuns în stadiul de legumă din punct de vedere al capacităţilor intelectuale a luat parte la activitatea legislativă. Având capacitatea de concentrare, de memorare şi de exprimare foarte scăzută, rezultă fără tăgadă că Marian Valer nu a avut prea mare habar despre cum a votat în Senat. Mai grav este că nimeni din Senatul României nu a remarcat starea de legumă în care se afla numitul Marian Valer.
    Perioada în care Marian Valer a fost o legumă se suprapune pe sesiunea nr.72 a Senatului României, cuprinsă între 5 septembrie 2011 şi 23 decembrie 2011. Dacă ne luăm după cele declarate de Marian Valer, în septembrie şi noiembrie 2011 acesta a activat în Senat, deşi era “varză”. Cu alte cuvinte, timp de cel puţin trei luni, sătmărenii au fost reprezentaţi în Camera superioară a Parlamentului de o simplă legumă, care, deşi probabil că nici nu îşi dădea seama ce caută acolo, a votat după cum i-a dictat capul bolnav. Abia în luna decembrie, senatorul Marian susţine că a reuşit să-şi revină la 80-90% din capacităţile sale iniţiale.

    diagnostic

    Bolnav în continuare cu capul
    După ce a ieşit din starea de legumă, senatorul independent Marian Valer a ieşit pe piaţă cu o nouă gogoriţă, care a demonstrat că nu s-a vindecat absolut deloc la cap. La începutul lunii aprilie 2013, a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă un diagnostic medical care îi atestă afecţiunile la creier. “Am rezultatul unui RMN făcut la centrul medical din Cluj care este construit în urma unui parteneriat româno-danez, în care scrie la concluzii: leziuni microischemice prefrontală dreaptă şi capsulară externă stângă. A fost o tentativă de provocare a unui atac vascular cerebral. Tot atunci mi-au apărut probleme de tiroidă, nimeni în familie n-a avut probleme nici cu creierul, nici cu tiroida, şi am făcut în acest sens un control la tiroidă. Am fost recent la un alt control la Institutul Oncologic din Cluj Napoca şi concluziile sunt că glanda tiroidă apare cu volum mult redus al ambilor lobi, cu structura difuză,  hipoecogenă, sub rezerva vizualizării ecografice cu dificultate a lojei tiroidiene – hipoplazie/atrofie tiroidiană”, a specificat senatorul Marian.
    După ce a recunoscut că suferă cu capul, senatorul Marian a aruncat din nou petarda, susţinând că bolile de care suferă i-au fost provocate de serviciile secrete din România. Probabil că senatorul Marian a citit prea multe cărţi sau articole de ziar despre fostul spion KGB Alexandr Litvinenko. Acesta a murit în noiembrie 2006, după ce ar fi fost otrăvit cu Poloniu 210, o substanţă radioactivă extrem de periculoasă, în timpul unei întâlniri cu doi foşti colegi din KGB. Trebuie să recunoaştem că distanţa dintre Marian Valer şi Alexandr Litvinenko este foarte mare, cam cât de la pământ la soare. Numai leguma Marian Valer insistă pe această asemănare, pe care probabil că o consideră de-a dreptul izbitoare.

    Alex Ohaha

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE