Obama îi va decora pe Bill Clinton şi Oprah Winfrey cu “Presidential medal of freedom”

Obama_0c245_image_1024w1

Preşedintele american Barack Obama va decerna cea mai înaltă decoraţie civilă a Statelor Unite predecesorului său Bill Clinton, dar şi celebrei Oprah Winfrey, între alţii, a anunţat joi Casa Albă.Clinton şi Winfrey fac parte dintre cei 16 recipiendari, în 2013, ai “Presidential medal of freedom”, o decoraţie creată în urmă cu 50 de ani sub auspiciile liderului american de la acea vreme, John F. Kennedy.
Bill Clinton, în vârstă de 67 de ani, a fost preşedinte în perioada 1993-2001 şi s-a dedicat ulterior fundaţiei sale pentru dezvoltare. El a contribuit, de asemenea, în 2012, la realegerea lui Obama, care a devenit cel de al doilea democrat, după el, reales ca preşedinte de la al Doilea Război Mondial încoace.
Oprah Winfrey, în vârstă de 59 de ani, este una dintre cele mai puternice personalităţi în mass-media americane, conducând un imperiu de producţii televizate şi publicaţii. Ea a susţinut fără rezerve cariera politică a lui Obama, în special în campania din 2008. Între ceilalţi recipiendari din 2013 se află fostul coleg republican al lui Obama în Senat Richard Lugar şi fostul director al redacţiei Washington Post (WP) Ben Bradlee, celebru pentru rol pe care l-a jucat în scandalul Watergate.
Decoraţia va fi remisă cu titlu postum astronautului Sally Ride şi senatorului din Hawaii Daniel Inouye, un erou al celui de al Doilea Război Mondial, potrivit preşedinţiei.
În 2012, Obama i-a decorat, între alţii, pe Bob Dylan, pe astronautul John Glenn şi pe preşedintele israelian Shimon Peres.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

În rastel

”Imagini de basm”, ”Sătmarul feeric”, ”Iarna în Satu Mare”, ”Peisaje de poveste” și am putea-o ține tot așa în descrieri ale unor fotografii de...

O victorie încâlcită!

CSM Satu Mare și FCC Baschet Arad au jucat duminică seara în sala LPS derby-ul etapei a 2-a a fazei a 2-a a Ligii...

Suporterii, invitați să contribuie la bugetul Olimpiei

Olimpia Satu Mare își va începe pregătirile pe data de 25 ianuarie. Dar ce e mai important gruparea voluntarilor olimpiști a anunțat pe site-ul...

Careianul Daniel Tentiș participă la Campionatul Mondial de atelaje trase de câini

După ce în noiembrie anul trecut a obținut locul al treilea la Campionatul European din Ungaria, careianul Daniel Tentiș va participa la Campionatul Mondial...

Primire deosebită pentru Mani Gyenes la revenirea în București

Satmareanul Emanuel Gyenes (35 de ani) a fost la a zecea sa prezenta la cel mai dur raliu din lume. Cea de-a 42-a...