Potrivit Primăriei Zalău, cu ocazia Zilelor Cetăţii edilii au cheltuit suma de 51.450 lei, din care 10.230 lei pentru premierea celor 32 de olimpici şi a profesorilor care i-au pregătit, 26.140 lei s-au cheltuit pe premierea celor 35 de cupluri de aur şi pe petrecerea oferită în cinstea acestora, iar 15.080 de lei au fost alocați pentru ”alte cheltuieli”. Din suma totală cheltuită de Primărie, 37.220 lei provin din sponsorizări, iar diferența a fost alocată de la bugetul local, 14.230 lei. De menționat faptul că pentru organizarea ediţiei din acest an a Zilelor Cetăţii a fost selectată o firmă din Zalău, după ce anul trecut organizarea evenimentului a revenit unei firme din Iaşi.
Primăria Municipiului Zalău i-a premiat pe cei mai valoroşi elevi olimpici ai oraşului, ocupanţii primelor locuri la olimpiadele naţionale, dar şi cuplurile care ”au prins” 50 de ani de căsnicie. Primarul Zalăului, Radu Căpîlnașiu, a ținut să îi felicite personal pe cei 32 de elevi premiaţi la etapa naţională a olimpiadelor şcolare, precum şi pe dascălii care i-au pregătit. Aceștia au fost recompensați cu câte 300 lei, dacă au câștigat premiul I, 250 de lei – pentru locul al II-lea şi 200 de lei pentru ocupanţii locului al III-lea. Cei care au adus cinste și faimă Zalăului, câștigând doar mențiuni, au fost recompensați cu câte 100 de lei, iar profesorii care i-au pregătit, au primit câte 150 de lei. De asemenea, primarul a ținut să felicite și cele 35 de cupluri care sărbătoresc în acest an ”Nunta de aur”. Pe lângă diplomă și un buchet de flori, Primăria Zalău le-a acordat câte un plic în care se aflau 300 de lei și le-a oferit o petrecere la o pensiune din oraș.
Trebuie precizat faptul că, în luna septembrie, elevii care au obținut premii și menţiuni la olimpiadele și concursurile școlare internaționale, desfășurate în cursul acestui an, vor fi răsplătiți financiar și de către Ministerul Educației. Alături de elevi, vor fi recompensați și profesorii care i-au pregătit. Cuantumurile premiilor acordate medaliaților la olimpiadele internaționale sunt: 12.180 de lei pentru medalie de aur și premiu special pentru punctaj maxim obținut; 9.430 de lei – celor care au obținut medalie de aur și premiul I; 8.080 de lei – premiul II și medalie de argint; 5.770 de lei – pentru premiul III și medalie de bronz. Elevii care au obținut mențiune vor fi răsplătiți cu 3.940 de lei. Pentru profesorii care au pregătit elevul sau elevii participanți la etapele internaționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare, Ministerul Educației va acorda un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii lor. Pentru școala pe care elevii au frecventat-o sau o frecventează se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienței procesului de învățământ. În anul școlar 2012 – 2013, două eleve din Zalău au reușit performanța să fie premiate în urma participării la Olimpiada Internațională de Limba, Literatura și Spiritualitate Românească, desfășurată în perioada 25 – 29 mai, la Oradea. Este vorba de Cristiana Petre și Ioana Pavel, ambele eleve la Colegiul Național ”Silvania” Zalău. Cristiana Petre s-a clasat pe locul III și a obținut medalia de bronz, urmând să fie recompensată cu suma de 5.770 de lei. Totodată, profesorul îndrumător, Clara Dan, va primi aceeași sumă, iar în bugetul Colegiului Național ”Silvania” vor intra 5.770 de lei, pentru dotări.
Ioana Pavel a obținut mențiune și va fi recompensată de Ministerul Educației cu suma de 3.940 de lei. Aceeași sumă va primi și Ioana Tuduce, profesorul care a pregătit-o, precum și liceul în care studiază, în speță Colegiul Național ”Silvania” Zalău.