More


  Poliția Locală cu ochii pe infractori

  - Advertisement -

  pol-locala

  În ultimele zile, agenţii Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Municipiului Zalău au aplicat 119 sancţiuni contravenţionale, din care 49 au fost amenzi, în valoare totală de 7.590 de lei. Printre abaterile constatate s-au numărat parcarea autovehiculelor în alte locuri decât cele special amenajate, apelarea, în mod repetat, la mila publicului de către persoane apte de muncă, tulburarea ordinii şi liniştii publice, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, răscolirea gunoiului din containere în vederea recuperării unor obiecte pierdute, aruncarea de resturi de ţigări sau ambalaje pe străzi sau spaţii verzi sau desfăşurarea de activităţi comerciale fără îndeplinirea formelor legale.
  Potrivit Poliţiei Locale Zalău, în perioada 1-8 august, s-a urmărit prevenirea şi combaterea actelor de încălcare a normelor legale privind circulația (oprirea, staționarea şi parcarea tuturor categoriilor de autovehicule).
  Astfel, pe numele a 65 de conducătri auto, care şi-au parcat autoturismele neregulamentar pe domeniul public, respectiv trotuare sau spaţii verzi, au fost întocmite invitații sau somații. De asemenea, tot în perioada menţionată, au fost legitimate un număr de 96 de persoane, care au încălcat prevederile legale sau au existat indicii ori suspiciuni cu privire la acestea. Totodată au fost primite telefonic un număr de 40 de sesizări, din care 33 au fost rezolvate operativ, iar 7 au fost trimise spre soluţionare altor instituţii abilitate.
  Reprezentanţii Poliţiei Locale recomandă conducătorilor auto să nu oprească, staționeze sau să parcheze decât în locurile permise, de asemenea să respecte indicatoarele de ”Acces Interzis” şi de limitare de tonaj amplasate pe raza municipiului, deoarece pe lângă sancţiunea pecuniară riscă şi sancţionarea cu puncte de penalizare, conform legislaţiei rutiere.
  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare