Poliţişti şi primari reclamaţi la Avocatul PoporuluiSătmărenii au avut ieri posibilitatea să se adreseze instituţiei Avocatul Poporului în cadrul unui program de audienţe susţinut la Palatul Administrativ la care s-au înscris 21 de persoane. Reprezentantul instituţiei a precizat că numărul celor care au apelat la acest ajutor este în scădere la Satu Mare. “Astfel de audienţe se vor desfăşura, pe cât posibil, lunar la Satu Mare, în felul acesta problemele cetăţenilor îşi pot găsi mai repede rezolvare. Cele mai multe persoane s-au prezentat cu probleme de fond funciar, dar au fost şi sătmăreni care s-au plâns de unii primari şi poliţişti”, a mai precizat reprezentantul Avocatului Poporului.
Majoritatea cazurilor fac obiectul unor procese sau au fost finalizate cu o sentinţă judecătorească definitivă, iar în acest caz, cetăţenii nu pot decât să se adreseze în termen de 6 luni la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. De asemenea, mulţi sătmăreni s-au arătat nemulţumiţi cu privire la Legea nr. 221/2009 privind acordarea despăgubirilor morale victimelor totalitarismului comunist pentru prejudiciul moral suferit, cerinţele de claritate şi previzibilitate a actului normativ, aşa cum sunt prevăzute acestea de jurisprudenţa CEDO.
Următorul program de audienţă la Satu Mare a Avocatului Poporului va avea loc în 4 septembrie, sătmărenii urmând a fi anunţaţi prin intermediul presei de modalitatea de înscriere.
Alexandra Ardelean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts