More

  Rusia trimite noi NAVE de RĂZBOI în Mediterană. Marea Britanie a trimis avioane de vânătoare în Cipru

  nave

  Rusia va trimite “în zilele următoare” o navă de luptă antisubmarin şi o navă pentru lansare de rachete în Marea Mediterană, în momentul în care occidentalii se pregătesc pentru posibile lovituri militare împotriva Siriei, a anunţat joi o sursă militară rusă.

  Situaţia care se complică în estul Mediteranei cere din partea noastră o anumită adaptare în privinţa forţelor navale. O navă de luptă antisubmarin şi o navă lansatoare de rachete se vor alătura zilele următoare flotei” ruse deja prezente în această regiune, a precizat această sursă din cadrul Statului Major al forţelor armate.

  Marea Britanie a trimis şase avioane de vânătoare în Cipru, ca măsură “de precauţie”

  Şase avioane de vânătoare din cadrul forţelor aeriene (RAF) au fost trimise joi dimineaţa în Cipru, ca “măsură de precauţie în vederea protejării intereselor britanice”, a anunţat Ministerul britanic al Apărării.

  “Şase avioane de vânătoare (Eurofighter de tip) Typhoon din cadrul RAF sunt mobilizate în această (miercuri) dimineaţa la Akrotiri, în Cipru. Este o simplă măsură de prudenţă şi de precauţie menită să protejeze interesele Marii Britanii şi să apere zonele noastre de suveranitate într-o perioadă de tensiuni sporite în regiune”, precizează ministerul într-un comunicat.

  “Nu sunt mobilizate pentru a lua parte la o acţiune militară împotriva Siriei”, adaugă ministerul, precizând că acţiunea lor este exclusiv “defensivă” şi se înscrie în cadrul unei misiuni “aer-aer”.

  “Premierul a fost clar asupra faptului că nicio decizie nu a fost luată în ceea ce priveşte reacţia noastră, iar Guvernul a anunţat că va avea loc un vot în Camera Comunelor înaintea vreunei intervenţii militare”, a reafirmat ministerul.

  Deputaţii britanici urmează să se pronunţe joi seara asupra unei moţiuni guvernamentale care îndeamnă la condamnarea folosirii armelor chimice de către regimul sirian şi care să aprobe principiul unei intervenţii militare. Aceasta va necesita cel puţin un al doilea vot în Camera Comunelor înainte să aibă loc.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE