More

  Sărbătoare de suflet a creştinilor din Lucăceni

  00019

  Creştinii din Lucăceni au participat duminică după masă la serbarea hramului “Adormirea Maicii Domnului” a Bisericii Ortodoxe din Lucăceni. După slujbă, pe scena căminului cultural au urcat interpreţi de muzică populară cunoscuţi, precum Dana Pteancu Motoşan, fiica sa Anamaria Pteancu şi Dănuţ Mateş. Totodată, ansamblul folcloric din sat, “Urmaşii lui Lucaciu”, a încântat auditoriul cu cântece şi poezii religioase, dedicate Fecioarei Maria. La sfârşit copiii au primit dulciuri şi jucării pentru seriozitatea de care au dat dovadă în pregătirea acestui spectacol.
  Este pentru a doua oară când Ansamblul folcloric “Urmaşii lui Lucaciu”, coordonat de Mirela Horgoş, organizează în colaborare cu biserica orodoxă o astfel de manifestare pentru săteni. Fiind vorba despre un sat de oameni credincioşi, aceştia au demonstrat că ştiu să se bucure de sărbătoarea “Adormirea Maicii Domnului” şi la biserică, dar şi la căminul cultural. Programul a început cu cântecele şi poeziile religioase pregătite de cei mai mici membri ai ansamblului folcloric din Lucăceni, după care a urmat Anamaria Pteancu, o fetiţă talentată a muzicii populare sătmărene, Dănuţ Mateş cu câteva melodii specifice zonei Codrului, iar la final Dana Pteancu Motoşan, care a emoţionat publicul prezent cu melodii dedicate copilăriei, naturii şi dragostei. La final, toţi cei care au evoluat pe scenă au cântat “La mulţi ani” în cinstea bisericii pe care o cinstesc în fiecare duminică cu prezenţa lor, încheind astfel şirul evenimentelor dedicate hramului bisericii.
  La eveniment a fost prezent şi primarul comunei Berveni, Otto Herman, şi preotul paroh Ovidiu Bontoş, fără sprijinul cărora nu s-ar fi putut realiza serbarea. Aceştia s-au arătat încântaţi de trăirea artiştilor, dar şi de recunoştinţa publicului, care a ţinut să îi răsplătească pe artişti cu ropote de aplauze după fiecare act artistic. Primarul a ţinut să sublinieze că: “importanţa acestei serbări este dublă, în primul rând că se sărbătoreşte hramul bisericii ortodoxe, iar în al doilea rând, acest eveniment reprezintă o ocazie în care oamenii pot socializa, pot fi împreună ca o familie într-o zi de duminică.”
  Alexandra Ardelean

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE