More

  Sătmăreni doborâţi de caniculă

  canicula

  Vremea caniculară care s-a instalat de mai bine de o săptămână în judeţul Satu Mare nu trece fără a afecta cetăţenii, în special pe cei de vârsta a treia, dar şi pe adulţii cu afecţiuni cardiace. Concret, sute de oameni au cerut ajutor medical specializat la sfârşit de săptămână. Unora le-a fost rău de la căldură, alţii s-au confruntat cu alte evenimente negative, din cauza cărora au fost răniţi uşor sau grav.
  Nu mai puţin de 13 persoane au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare după ce au leşinat din cauza temperaturilor mari înregistrate la sfârşitul săptămânii trecute. Majoritatea pacienţilor care au fost transportaţi din stradă sau chiar din locuinţele lor la unitatea spitalicească pentru că şi-au pierdut cunoştinţa pe fondul căldurii excesive sunt persoane trecute de 60 de ani, după cum afirmă reprezentanţii SJU.
  Astfel, în intervalul 9-12 august a.c., la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a spitalului sătmărean au fost consultate peste 480 de persoane. Şase dintre aceste persoane au ajuns pe mâna medicilor după ce au fost victime ale unor accidente rutiere, patru după ce au fost agresate şi trei după ce au fost muşcate de patrupede. Alte două cazuri de urgenţă majoră au fost tentative de sinucidere eşuate. Cât despre vremea călduroasă, aceasta se menţine în cea mai mare parte a ţării, iar în sud şi sud-est canicula va persista. În nordul şi centrul ţării vor fi înnorări temporare, mai ales după-masă. Meteorologii anunţă pentru zona noastră averse, descărcări electrice, respectiv condiţii de grindină.
  Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 26 şi 36 de grade, iar cele minime se vor încadra între 11 şi 25 de grade. Medicii vă recomandă să consumaţi mai mult de doi litri de apă pe zi dar şi să evitaţi consumul de cafea, respectiv de alimente grase şi să vă feriţi de soare între orele 11.00 şi 16.00.

  Lorena Georgi

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE