Sătmărenii, invitaţi azi la Show-ul aviaticshow

Sătmărenii sunt aşteptaţi azi să participe la cea de a VI-a ediţie a Mitingului Aviatic, unul dintre cele mai importante evenimente ale acestui an din judeţ, care va avea loc la Aeroportul Satu Mare cu începere de la ora 14.00. Peste 20 de aparate de zbor, motoparapante, elicoptere, avioane uşoare, avioane cu reacţie, aeronave de pasageri, vor oferi un show de excepţie. Autorităţile sătmărene au introdus două curse speciale între municipiul Satu Mare şi Aeroport, iar intrarea este liberă.

Albinuţele Baltice, de emonstraţie în faţa presei
În afară de piloţii Aeroclubului României, la ediţia din acest an a Mitingului Aviatic de la Satu Mare participă şi echipa “Albinuţele Baltice” din Lituania. Cei cinci piloţi care compun această echipă au oferit ieri o demonstraţie a virtuozităţii lor chiar în faţa presei, pilotând avioane cu reacţie subsonice “Albatros”, afirmând că au păstrat şi alte surprize pentru mitingul aviatic de azi.
De asemenea, reprezentanţilor presei sătmărene li s-a oferit, tot ieri, posibilitatea de a zbura, alături de piloţii Aeroclubului României, la bordul avioanelor uşoare, preşedintele Aeroclubului, George Rotaru, promiţând un show de excepţie pentru spectacolul de azi, presărat cu multe surprize.
Sătmărenii care vor dori să participe la acest eveniment vor putea urmări evoluţia unui MIG-24 Lancer, a unui elicopter Puma, a unei aeronave Tarom, a paraşutiştilor şi multe alte surprize pe durata celor aproximativ trei ore cât va dura show-ul aviatic. Preşedintele Consiliului Judeţean, principalul organizator al spectacolului, a declarat că după cele cinci ediţii anterioare, speră ca cea din acest an să fie una reuşită.

Autobuze din oră în oră
Pentru sătmărenii care nu au posibilitatea să se deplaseze la Aeroportul Satu Mare, azi au fost introduse, din oră în oră, două curse speciale pentru acest eveniment. Astfel, una dintre curse va avea traseul Micro 16 – Micro 17 – Aeroport, cu începere de la 11.30, iar cealaltă traseul 14 Mai – Solidarităţii – Aeroport, de la ora 12.00. Sătmărenii care vor veni la eveniment cu autoturismele proprii vor avea posibilitatea să şi le parcheze pe pista de iarbă, intrarea având loc prin incinta Aeroclubului.
Pentru ora începerii spectacolului se anunţă vreme frumoasă, poate puţin prea călduroasă, ţinând cont de faptul că judeţul Satu Mare se află sub avertizare de cod galben de caniculă pentru ziua de azi. Aşa că sunt toate premisele unui spectacol aerian de excepţie pe Aeroportul Satu Mare. Intrarea este liberă.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts