More


  Simpozion de Arte Vizuale la Grădina Botanică din Jibou

  - Advertisement -

      Grădina Botanică ”Vasile Fati” din Jibou găzduieşte, până în data de 22 august, cea de-a doua ediţie a Simpozionului de Arte Vizuale ”Arta în Grădină”.
  Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, în parteneriat cu Asociaţia JAD, organizează la Jibou, în perioada 12-22 august, o Tabără Internaţională de Creaţie Artistică la care au fost invitaţi să participe artişti recunoscuţi, pictori, graficieni şi sculptori, activi în câmpul artelor vizuale din ţară, dar şi din străinătate (Polonia).
  În jurul acestui proiect pilot vor avea loc o serie de activităţi conexe și fiecare artist participant va realiza o serie de lucrări care vor fi vernisate tot în interiorul Grădinii Botanice din Jibou.
  La simpozion au fost invitați artiştii Ioan Horvath Bugnariu – grafică (Cluj Napoca), Corina Horvath Bugnariu – pictură (Cluj Napoca), Marcel Lupşe – pictură (Bistriţa Năsăud), Ioan Augustin Pop – pictură (Oradea), Beta Bebel – pictură (Czestochowa-Polonia), Radu Şerban – pictură (Cluj Napoca), Dorel Morar – sculptură (Târgu Mureş), Florin Gherasim – fotografie (Cluj Napoca) şi Daniel Ţurcanu Caruţiu – pictură (Constanţa).
  Tabără de pictură pentru copii
  Un grup de 20 de copii din orașul Jibou şi-au petrecut câteva zile din vacanţa de vară învăţând să picteze icoane pe sticlă la Grădina Botanică din localitate, în cadrul unei tabere organizate în parteneriat de Parohia ”Adormirea Maicii Domnului” din Jibou, Asociaţia ”Filantropia Porolissum” Zalău, Grădina Botanică ”Vasile Fati” Jibou şi Parohia Ortodoxă Mădăras (judeţul Satu Mare). ”Activităţile propuse în cadrul acestui proiect, care s-au desfăşurat în incinta Grădinii Botanice din Jibou urmăresc promovarea valorilor creştine, familiarizarea copiilor cu tehnici de pictură tradiţională românească pe sticlă, implicaţiile duhovniceşti ale demersului actului creativ ce se impun unui iconar, responsabilizarea copiilor asupra rolului pe care îl au în păstrarea şi promovarea valorilor morale, culturale şi de patrimoniu, conştientizarea copiilor de importanţa cultică a icoanei’, a declarat preotul paroh Claudiu Nechita, inițiatorul acestui proiect. De menționat faptul că tabăra de pictură pe sticlă a copiilor se desfăşoară în paralel cu Simpozionul de Arte Vizuale ”Arta în Grădină”, la care sunt prezenţi artişti plastici din România şi Polonia.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare