More


  Solistul trupei Nazareth se retrage din muzică din cauza unor probleme medicale

  - Advertisement -

  Nazareth singer McCafferty performs during the 42nd Montreux Jazz Festival

  Solistul trupei rock Nazareth, Dan McCafferty, a anunţat că se retrage din muzică din cauza unor probleme medicale, la câteva săptămâni după ce a leşinat pe scenă, în timpul unui concert susţinut în Canada.

  Pe 9 iulie, Dan McCafferty, care este solistul trupei Nazareth de 45 de ani, a leşinat pe scenă la câteva secunde după debutul unui concert programat la Cranbrook Curling Centre, din provincia canadiană British Columbia. Dan McCafferty a fost scos imediat de pe scenă pentru a primi îngrijiri medicale. În urma acestui incident, formaţia scoţiană a fost nevoită să anuleze acel concert.

  Isaac Hockley, organizatorul concertului, a dezvăluit atunci că Dan McCafferty, în vârstă de 66 de ani, a acuzat o afecţiune pulmonară care îl împiedica să respire şi a precizat pentru publicaţia locală Cranbrook Daily Townsman că rockerul scoţian se află într-o stare stabilă.

  Ulterior, trupa Nazareth a fost nevoită să întrerupă un concert programat pe 24 august, la Summerdays Festival din Elveţia, solistul acuzând iarăşi probleme respiratorii.

  “Anunţăm cu părere de rău că Dan a fost forţat să se retragă (din trupă, n.r.) din cauza unor probleme de sănătate”, se arată într-un mesaj publicat pe site-ul formaţiei Nazareth, informează contactmusic.com.

  McCafferty suferă de o boală pulmonară obstructivă, iar din acest motiv are mari probleme cu respiraţia.

  “Starea lui s-a înrăutăţit în ultima vreme şi, după ce a încercat să cânte la un festival din Elveţia, săptămâna trecută, lui Dan i s-a părut imposibil să mai continue, după ce interpretase doar trei cântece. Ulterior, în culise, el a spus trupei că nu mai poate continua”, se arată în acelaşi mesaj.

  Trupa britanică Nazareth, una dintre legendele rock ale anilor ’70, a fost înfiinţată în decembrie 1968, în Dunfermline, Scoţia, din “cenuşa” unei trupe semi-profesioniste locale, The Shadettes, de solistul Dan McCafferty, chitaristul Manny Charlton (ex-Mark V şi The Red Hawks), basistul Pete Agnew şi bateristul Darrell Sweet.

  Balada “Love Hurts”, care a făcut înconjurul lumii, câştigând discul de platină şi ocupând prima poziţie în topurile din Europa şi SUA, a rămas o preferată a publicului, chiar şi la 36 de ani de la lansare.

  Nazareth a concertat în Bucureşti în ianuarie 2012, show-ul făcând parte din turneul internaţional de promovare a celui mai recent album al trupei, intitulat “Big Dogz”, lansat în 2011, la 40 de ani de la apariţia primului ei material discografic (“Nazareth”, 1971).  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img