Sute de elevi forţează din nou Bacalaureatulbac

Elevii care nu au reuşit să treacă de focurile examenului de bacalaureat în sesiunea din iunie au avut posibilitatea să se înscrie pentru sesiunea din toamnă, care a început ieri cu examenul de competenţă la limba şi literatura română. Conform datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, la sesiunea din august-septembrie 2013 numărul celor înscrişi a fost relativ mai mic faţă de cel de anul trecut. Concret, anul acesta s-au înscris la nivelul judeţului Satu Mare un număr de 1.355 candidaţi, din care 933 din promoţia curentă şi 422 din promoţiile anterioare, un număr mult mai mic decât cel de anul trecut. Cel mai probabil datorită unei promovabilităţi mai mari decât cea din anii precedenţi.
Examenul de competenţă la limba şi literatura română a dat startul celei de-a doua sesiuni a Examenului Naţional de Bacalaureat. Procedura de examinare a fost similară cu cea din iunie, elevii fiind programaţi de la ora 9.00 să intre pe rând în sala de examen, în funcţie de liceul la care studiază şi de ordinea alfabetică. Spre exemplu, la Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuşi” Satu Mare s-au înscris pentru examenul de bacalaureat un număr de 298 candidaţi, dintre care 41 pentru proba la limba şi literatura română, liceul fiind comasat cu Colegiul Tehnic “Ion I. C. Brătianu” Satu Mare.
Pentru sesiunea din toamnă a Examenului Naţional de Bacalaureat, candidaţii se vor prezenta, în funcţie de liceul unde studiază, la unul dintre cele şase centre de examinare, respectiv Colegiul Economic “Gheorghe Dragoş”, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară “George Emil Palade”, Colegiul Tehnic “Ion I. C. Brătianu”, Liceul Reformat, Liceul Teoretic Carei şi Liceul Teoretic Negreşti-Oaş. La aceste licee, personalul şi profesorii s-au organizat pentru ca lucrurile să decurgă fără probleme, fiind amplasate camere de supraveghere cu scopul de a elimina posibilităţile unor fraude.
În zilele de 20 şi 21 august se vor desfăşura evaluările competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, pe 22 şi 23 august cele ale competenţelor digitale, iar în 26, 27, 28 şi 30 august se vor desfăşura probele scrise: limba şi literatura română, proba obligatorie a profilului şi în cele din urmă proba la alegere. Rezultatele vor fi afişate în 2 septembrie, până la ora 12.00.
Lucrările scrise ale candidaţilor din judeţul Satu Mare se vor evalua în două centre de evaluare, respectiv Liceul Teologic Ortodox “Nicolae Steinhardt” Satu Mare şi Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini “Unio” Satu Mare.

Alexandra Ardelean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts