Teren ocupat abuziv la Halmeuaudpref

La audienţele de ieri de la Prefectură, o femeie din Halmeu a reclamat faptul că un vecin de-al ei i-a ocupat abuziv 2,2 hectare de teren pe care îl şi lucrează de altfel. Femeia a precizat că a făcut plângere şi la Poliţie, însă până acum nu a fost luată nicio măsură. Tot la audienţe s-a prezentat şi o femeie din Satu Mare care a cerut ajutorul pentru a-şi găsi un loc de muncă. Nu au lipsit nici obişnuitele probleme de fond funciar. De remarcat şi faptul că jumătate dintre cei care s-au prezentat ieri la audienţe s-au aflat cel puţin pentru a doua oară în această postură.
Una dintre cele mai grave probleme a fost cea prezentată de Ana Angi, din Halmeu. Femeia s-a plâns de faptul că un vecin de-al său i-a ocupat abuziv un teren de 2,2 ha pe care-l lucrează fără acordul ei, deşi deţine un titlu de proprietate. Femeia a mai precizat că a făcut plângere şi la Poliţia din comună, dar până în prezent nu a fost luată nicio măsură. Consilierul Prefecturii, Cosmin Dorle, a discutat telefonic cu un reprezentat al Poliţiei din Halmeu căruia i-a recomandat să cheme la Postul de Poliţie cele două părţi implicate pentru a se constata care este situaţia şi a se încerca o mediere în vederea stingerii conflictului. În caz că acest lucru nu va fi posibil, femeii i s-a recomandat să depună o plângere penală împotriva celui care i-a ocupat abuziv terenul.
Tot la audienţele de ieri de la Prefectură s-a prezentat şi Florica Anton, în vârstă de 42 de ani, din Satu Mare, care a cerut ajutorul pentru a-şi găsi un loc de muncă. Aceasta a afirmat că a lucrat 25 de ani la o fabrică de încălţăminte, iar de 9 luni este fără loc de muncă şi nu are nici ajutor social, nici ajutor de şomaj. De asemenea, mai are în întreţinere un fiu de 19 ani care este elev. Consilierul Cosmin Dorle a luat legătura cu cineva pentru a o ajuta pe femeie să-şi găsească un loc de muncă. Un bărbat din Satu Mare s-a plâns de faptul că nu poate sta în propria sa curte din cauza albinelor vecinului său. Reprezentanţii Prefecturii au precizat că va fi luată legătura cu cei de la DSVSA pentru a lua măsurile ce se impun în acest caz.
De remarcat este faptul că jumătate dintre cei care s-au prezentat ieri la audienţele de la Prefectură s-au aflat cel puţin pentru a doua oară în această postură. Astfel, Kadar Zoltan s-a plâns de faptul că trebuie să plătească prea mult la CJAS, iar consilierul local al comunei Porumbeşti s-a plâns de faptul că ilegalităţile în comună persistă chiar şi în urma verificărilor întreprinse de Corpul de Control al Prefecturii. Nu au lipsit nici obişnuitele probleme de fond funciar, multe dintre acestea neputând fi rezolvate datorită unor decizii definitive şi irevocabile emise de Instanţă.

FLORIN DURA

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts