More

  Tomnaticii, în focul examenelor de Bacalaureat

  bacalaureat

  Un număr de 868 de absolvenți de liceu din județul Sălaj care nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea de vară (sau sesiunile anterioare) susțin probele începând de ieri și până în 5 septembrie. Trebuie precizat faptul că absolvenții de liceu vor participa doar la proba sau probele de examen pe care nu le-au promovat, dar condiția esențială pentru a promova examenul de bacalaureat este să aibă cel puțin media 6. Candidații au dreptul să susțină examenul de bacalaureat fără taxă de cel mult două ori. Prezența la examen de mai mult de două ori presupune achitarea taxei de 80 de lei pentru fiecare probă nepromovată.
  Conform Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Sălaj, din cei 868 de absolvenți, 498 vor susține examenele la Liceul Tehnologic ”Voievodul Gelu” Zalău, 140 de candidați sunt înscriși la Liceul Teoretic ”Ion Agârbiceanu” Jibou și alți 230 vor susține examenele la Colegiul Tehnic ”Iuliu Maniu” Șimleu Silvaniei. Centrul zonal de evaluare a fost stabilit la Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău.
  Luni și marți se desfășoară probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar până miercuri candidații vor susține probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă și cele de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internaționala. Evaluarea competențelor digitale se va desfășura în perioada 22 – 23 august. Probele scrise vor începe în data de 26 august cu limba și literatura română; 27 august – limba și literatura maternă; 28 august – proba obligatorie a profilului și 30 august – proba la alegere a profilului și specializării. Primele rezultate vor fi afișate în 2 septembrie, până la ora 12.00, iar candidații vor putea depune contestații în aceeași zi, între orele 12.00 – 16.00. Eventualele contestații vor fi soluționate în perioada 3 – 4 septembrie, urmând ca rezultatele finale să fie afișate în data de 5 septembrie.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE