More

  Wentworth Miller, starul serialului “Prison Break”, a dezvăluit că este gay

  wen

  Actorul şi scenaristul Wentworth Miller, cunoscut graţie rolului principal pe care l-a interpretat în serialul “Prison Break”, produs de postul Fox, a dezvăluit că este gay, miercuri, într-o scrisoare deschisă, în care a refuzat totodată invitaţia de a participa la un festival de film în Rusia.

  Actorul american a refuzat să participe la acel festival din cauza legilor anti-gay adoptate în ultima vreme de autorităţile de la Moscova.

  Wentworth Miller, în vârstă de 41 de ani, a refuzat invitaţia de a participa la Festivalul Internaţional de Film de la Sankt Petersburg, în calitate de invitat de onoare, într-o scrisoare publicată pe site-ul grupului GLAAD, o organizaţie care promovează drepturile persoanelor gay şi care monitorizează felul în care sunt reprezentate în mass-media persoanele gay, lesbiene, bisexuale şi transgender.

  “Vă mulţumesc pentru invitaţia dumneavoastră. În calitatea unei persoane care a vizitat deja Rusia în trecut şi care poate totodată să afirme că are într-un anumit grad o origine rusă, aş fi foarte fericit să accept. Şi, totuşi, în calitate de bărbat gay, trebuie să refuz”, a declarat Miller în această scrisoare adresată directorului festivalului, Maria Averbakh.

  Actorul spune că a fost “profund tulburat de actuala atitudine faţă de bărbaţii şi femeile gay şi de felul în care sunt trataţi aceştia de către Guvernul Rusiei” şi că nu doreşte să participe la un festival într-o ţară în care “persoanelor ca el le este negat în mod sistematic dreptul fundamental de a trăi şi de a iubi în mod deschis”.

  Parlamentul Rusiei a interzis răspândirea “propagandei gay” în rândul minorilor printr-o lege votată în luna iunie. Această lege, care impune, printre altele, amendarea persoanelor care organizează marşuri pentru a promova drepturile comunităţii gay, a fost condamnată pe plan internaţional.

  Wentworth Miller, interpretul personajului Michael Scofield în serialul “Prison Break”, din 2005 până în 2009, s-a orientat în ultima vreme către scris şi semnează scenariul pentru thrillerul dark din acest an “Stoker”, în care rolul principal este jucat de Nicole Kidman.

  Scrisoarea lui Wentworth Miller a fost publicată la o săptămână după ce Andy Cohen, prezentator şi producător executiv al postului Bravo, a declarat pentru E! News că nu va prezenta concursul Miss Universe organizat de Donald Trump în acest an la Moscova, întrucât nu consideră că ar fi “corect, în calitate de bărbat gay, să pună piciorul în Rusia”.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE