More

  Antonescu propune modificarea Regulamentului Senatului

  antonescu

  Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, că va propune modificarea Regulamentului Senatului în sensul introducerii prevederii ca premierul să vină pentru discuţii cu parlamentarii o dată pe lună pentru o oră, precum şi introducerea raportorilor.   “Am un proiect pe care doresc să-l iniţiez şi eu la Senat de modificare a Regulamentului Senatului tot în acest sens. Ca să vă dau câteva exemple, cu mai multă dezbatere în Parlament, cu un dialog Guvern-Parlament, în cazul nostru Senat, mai intens şi formalizat de pildă cu o oră a primului-ministru în Senat în fiecare lună. Cu formula care este prezentă în multe alte parlamente din UE cu raportori pe proiectele de lege la comisii şi cu alte astfel de lucruri”, a afirmat Antonescu. El a precizat că măsura vizează întărirea activităţii parlamentare, dar şi deschiderea dialogului cu partidele din opoziţie. “Cel mai important îmi pare aceea că, deşi avem o majoritate de 70%, noi facem ceea ce am cerut fostei puteri, fostei majorităţi, şi anume avem un dialog politic, încercăm să reaşezăm un dialog politic normal”, a afirmat liderul PNL.
  Un proiect similar a iniţiat şi Mircea Geoană în anul 2011, când era preşedinte al Senatului. Şi Geoană propunea introducerea unei “ore a Guvernului” în Senat. La acea vreme, premier era Emil Boc. Pe de altă parte, Victor Ponta a anunţat luni că a transmis sub semnătura sa şi a preşedintelui Senatului o scrisoare către PDL şi UDMR pentru discuţii pe marginea noului acord cu instituţiile financiare internaţionale, a construirii bugetului de stat pe anul viitor, existând posibilitatea extinderii discuţiilor asupra proiectului regionalizării.
  Senatorii s-au întrunit, luni, în a doua sesiune ordinară a Senatului din anul 2013, şedinţa fiind deschisă cu intonarea Imnului Naţional.  La prima şedinţă din această sesiune şi-au anunţat prezenţa 101 senatori din cei 174 care fac parte din această Cameră legislativă.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE