More

  Bombele senatorului Marian, tot mai fâsâite

  fugavaler

  Presa centrală nu mai dă doi bani pe aiurelile senatorului independent şi declarat incompatibil Marian Valer. În pofida aşteptărilor sale, ultimul atac la adresa premierului Victor Ponta n-a stârnit interesul mass-mediei centrale. Jurnaliştii din capitală s-au lămurit cu cine au de-a face, respectiv ce hram poartă numitul Marian Valer. Prestaţia sa jalnică în emisiunile televizate pe tema autodenunţului său la DNA privind fraudarea referendumului i-a lămurit pe toţi românii ce fel de om îi reprezintă pe sătmăreni în Senat. Declaraţiile premierului Ponta şi ale vicepremierului Dragnea i-au creionat definitiv portretul. Oricum, senatorul Marian Valer devenise deja subiect de băşcălie în presa centrală, ajungând să fie numit senatorul Che Guevara, senatorul elicopter sau senatorul OZN datorită acuzaţiilor că este urmărit, filat şi interceptat de către toate serviciile secrete din ţară.

  Nepăsare totală vizavi de ultima interpelare
  Ultima interpelare a senatorului independent Marian Valer, declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate, care conţine o nouă serie de insinuări aberante la adresa premierului Victor Ponta, n-a reuşit să stârnească interesul presei centrale. Marea bombă a senatorului Marian n-a avut nici măcar efectul unui simplu fâs. Televiziunile, ziarele şi site-urile de ştiri din Bucureşti refuză să mai pună boturile la toate prostiile sale. Jurnaliştii din capitală s-au lămurit deja cine este acest senator obscur din nord-vestul ţării, care acuză pe toată lumea de homosexualism şi apartenenţă la serviciile secrete. De asemenea, jurnaliştii bucureşteni au aflat între timp că senatorul independent Marian Valer nu este chiar atât de imaculat cum ar vrea el să se creadă, pozând în cel mai mare justiţiar al ţării sau chiar al lumii. Încet-încet, numitul Marian Valer va trebui să se obişnuiască cu faptul că de acum înainte va fi ignorat de presa centrală, care s-a săturat de acuzaţiile sale grave la adresa unor politicieni de prim rang, pe care însă nu le poate proba.

  Autodiscreditare prin autodenunţare
  Presa centrală s-a lămurit în urmă cu două luni ce hram poartă senatorul independent Marian Valer cu ocazia halucinantului său autodenunţ depus la DNA privind aşa-zisa fraudare a referendumului. La primele sale apariţii televizate, senatorul independent a fost lăsat să bată câmpii, vorbind neîntrerupt despre tot ce i-a trecut prin cap. Jurnaliştii au început să-şi pună mari semne de întrebare în privinţa lui Marian Valer după ce acesta a refuzat permanent să arate probe ale acuzaţiilor sale la adresa foştilor colegi de partid.
  Prestaţia jalnică de la emisiunea “Ediţie specială” de la Realitatea TV i-a lămurit definitiv nu numai pe jurnalişti, ci şi pe toţi românii, în privinţa caracterului numitului Marian Valer. Invitat în emisiune, asigurându-i-se legătura din studioul Realitatea TV din Cluj, senatorul Marian a crezut că i se va permite din nou să vorbească verzi şi uscate despre autodenunţul său mincinos. Intervenţia în direct a preşedintelui PSD Satu Mare, Mircea Govor, i-a astâmpărat imediat elanul. Senatorul independent Marian Valer n-a suportat argumentele liderului PSD Satu Mare, care i-a demontat minciunile, s-a supărat ca prostul pe sat, şi-a luat gentuţa şi autodenunţul şi a părăsit în mod ruşinos studioul. Gestul său laş a fost taxat atât de preşedintele Mircea Govor, cât şi de moderatorul emisiunii, respectiv de invitaţii săi.

  Portret creionat definitiv
  La rândul lor, premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea i-au lămurit pe români, dacă mai era nevoie, ce hram poartă senatorul autodenunţător. Premierul Victor Ponta a pus autodenunţul pe seama stării de sănătate a senatorului independent, care a recunoscut în cadrul unei conferinţe de presă că are afecţiuni pe creier, susţinând că acestea i-au fost provocate de serviciile secrete. “Ştiţi şi dumneavoastră, chiar şi cei de la Realitatea, care aţi făcut un Breaking News, ştiţi că, de fapt, Valer Marian pe Mihai Răzvan Ungureanu şi pe mine ne-a descoperit că suntem agenţi străini, homosexuali, ucigaşi… Hai să fim serioşi, să-i urăm ‘sănătate’ domnului Valer Marian şi, repet, chiar şi dvs., cei de la Realitatea, ştiaţi care e situaţia şi îmi pare rău că vă folosiţi de necazul unui om… Dar poate că aşa e presa acum”, a spus Victor Ponta.
  Vicepremierul Liviu Dragnea a fost mult mai dur, arătând că susţinerea candidaturii lui Marian Valer pentru Senat este una dintre cele mai mari greşeli ale conducerii PSD. “Trebuie să recunosc că e una din greşelile pe care le-am făcut şi eu şi Victor Ponta. Este tot ceea ce putem spune. În analiza de după referendum, dl. Valer Marian a venit şi la mine şi la dl. Ponta şi şi-a cerut scuze pentru activitatea proastă la referendum a Organizaţiei PSD Satu Mare. Este un om nefericit, şi un om furios, nervos, pentru că a fost schimbat din funcţia de preşedinte al Organizaţiei PSD Satu Mare şi dat afară din partid, pentru că majoritatea membrilor PSD din Satu Mare au ameninţat la vremea respectivă că nu mai rămân în organizaţie, pentru că era o organizaţie care nu numai că nu mai funcţiona, ci erau mulţi oameni ameninţaţi de către dl. Valer Marian”, a afirmat Liviu Dragnea.

  Subiect de băşcălie în presa centrală
  Senatorul independent Marian Valer nu a avut niciodată o imagine prea bună în presa centrală. O vreme, acesta a reuşit să-şi promoveze interpelările şi declaraţiile politice aberante prin intermediul agenţiei de presă Mediafax, care au fost preluate de presa centrală. Sătui de numeroasele drepturi la replică primite şi de ameninţările cu judecata din partea victimelor senatorului, reprezentanţii Mediafax au refuzat să mai preia materialele lui Marian Valer, în pofida insistenţelor corespondentului din Satu Mare al agenţiei.
  De asemenea, senatorul independent şi declarat incompatibil a mai avut câteva apariţii la televiziunile de ştiri în perioada scandalului legat de corupţia din vămile româneşti. Calomniile pe care le-a proferat în direct, la ore de maximă audienţă, pe diverse posturi de televiziune, i-au îngrozit chiar şi pe cei mai senzaţionalişti moderatori de emisiuni. Nici nu e de mirare că nu l-au mai invitat apoi la alte emisiuni.
  Însă lovitura de graţie şi-a dat-o în momentul în care a început să pretindă că este urmărit din toate părţile, prin toate mijloacele, inclusiv dintr-un elicopter pe care nu l-a văzut, ci doar l-a auzit, şi de către toate serviciile secrete din România. Afirmaţiile sale au devenit subiect de băşcălie în presa centrală, Marian Valer ajungând să fie numit senatorul Che Guevara, senatorul elicopter sau senatorul OZN. De asemenea, ştirea privind agresarea jurnalistei Ioana Gavrău în faţa Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare nu i-a adus niciun câştig de imagine senatorului Che Guevara.

  Alex Ohaha

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE