More

  Ce se întâmplă picioarelor unor femei când poartă tocuri

  tocuri

  Doamnelor, cât de mult iubim tocurile? Nu este nimic mai potrivit pentru un outfit perfect decât ultima şi cea mai elegantă pereche de pantofi ce ne va alungi picioarele, sunteţi de acord?

  Dar realitatea este că, oricât am insista noi că o pereche superbă de stilletos cu tocuri ameţitoare este confortabilă, în adâncul inimii ştim că mersul pe stradă cu pantofi cu toc nu este cel mai benefic tratament pentru spate şi picioare. Totuşi, trăim în negare.

  Royal National Orthopaedic Hospital din Marea Britanie a descoperit o tehnologie de scanare 3D care ne arată exact ce se întâmplă cu picioarele noastre când purtăm tocuri-şi lucrurile nu arată prea drăguţ.

  “De obicei, folosim razele X  2D pentru a diagnostica problemele picioarelor, dar nu obţinem decât o informaţie limitată”, spune Dr. Dishan Singh. “Noul scanner ne permite să vedem clar cum arată talpa şi glezna şi cum funcţionează într-o astfel de situaţie, iar asta ne ajută să tratăm pacienţii din timp şi să prevenim problemele pe termen lung.”

  Videoclipul de mai jos prezintă modul de acţionare al scannerului.

   

   

  Potrivit rezultatelor scannerlui 3D, când porţi tocuri îţi striveşti degetele şi îţi forţezi piciorul să ia o “formă nenaturală” ce poate provoca afecţiuni pe o perioadă îndelungată. De asemenea, se pune presiune pe oasele sesamoide – oasele mici de sub degetul mare -, iar greutatea corpului se mută pe călcâi, provocând probleme gleznei.

  “Există o legătură clară între tocuri şi durerile de picioare, dar pentru prima oară putem observa efectul unor astfel de pantofi asupra picioarelor în timp real”, spune Dr. Andy Goldberg, chirurg ortoped la RNOH. “Evident, poţi purta tocuri, dar cu moderaţie; purtate în fiecare zi pot cauza probleme de sănătate”.

  Faptul că ai văzut acest scan 3D ţi-a schimbat părerea cu privire la tocuri? Câte dintre voi purtaţi pantofi cu toc în fiecare zi?

   

  sursa: glamourmagazine.ro

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE