More


  Evaziune fiscală de sute de mii de lei în panificaţie

  =

  evaz

  Acţiuni ale poliţiştilor sătmăreni pentru combaterea ilegalităţilor în domeniul comercializării produselor de panificaţie, de combatere şi prevenire a ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. Au fost depistate trei acte de evaziune fiscală, au fost confiscate autoturisme şi bunuri, fiind totodată aplicate şi sancţiuni contravenţionale însemnate.

  Trei acte de evaziune fiscală
  Acţiunile de control sunt desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sprijiniţi de poliţişti rutieri şi de siguranţă publică. Au fost depistate o serie de infracţiuni care au determinat aplicarea unor amenzi substanţiale şi confiscarea unor autoturisme sau chiar bunuri.
  Astfel, pentru încălcarea dispoziţiilor O.U.G. 12/2006 privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale al căror cuantum a depăşit suma de 35.000 lei. De asemenea, au fost confiscate trei autovehicule aparţinând unor societăţi comerciale sau unor întreprinderi individuale care desfăşoară activităţi în acest domeniu, fiind ridicate în vederea confiscării şi produse în valoare de aproximativ 3.500 lei. De asemenea, pentru încălcarea altor prevederi legale au mai fost aplicate 15 amenzi în valoare totală de peste 1.500 lei.
  Totodată, poliţiştii sătmăreni au constatat trei infracţiuni la legea evaziunii fiscale, Legea 241/2005, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma de 700.000 lei. În aceste cazuri se întocmeau facturi fictive, neevidenţiate în contabilitatea firmei, urmărindu-se sustragerea de la plata impozitelor şi a taxelor, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat.

  Controale după reducerea TVA-ului la pâine
  Controalele efectuate de poliţişti survin la doar la câteva zile după ce Guvernul a decis reducerea TVA-ului la pâine de la 24% la 9%. Prin această decizie Executivul urmăreşte reducerea evaziunii fiscale în panificaţie de la 70% la 20%, lucru ce explică aceste acţiuni de control. Astfel de acţiuni de control în domeniul panificaţiei ale poliţiştilor sătmăreni dar şi a altor organe de control vor continua şi în perioada următoare.
  Odată cu reducerea TVA-ului a scăzut cu aproximativ 15% şi preţul la pâine în magazinele sătmărene încă din data de 2 septembrie. Brutarii sătmăreni spun că în continuare nu vor fi înregistrate alte reduceri de preţuri, cu toate că grâul din acest an este mult mai ieftin, din cauza faptului că creşte preţul la utilităţi.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img