More


  Legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân a trecut de votul final

  - Advertisement -

      Legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân care nu sunt adoptaţi sau revendicaţi în 14 zile lucrătoare de când ajung în adăposturi a trecut de votul final al Camerei Deputaţilor, forul decizional în privinţa acestui proiect. Proiectul a fost adoptat cu 266 de voturi “pentru”, 23 de voturi “împotrivă” şi 20 de abţineri.
  După vot, deputatul PDL Ioan Oltean a declarat, în plenul Camerei, că speră ca “expresia nu mor oamenii când vor câinii să fie o realitate de acum în colo”.
  Liderul grupului PPDD Daniel Fenechiu a precizat că parlamentarii formaţiunii s-au abţinut la vot sau au votat împotrivă deoarece nu sunt de acord cu măsurile de “exterminare în masă”.     Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, i-a felicitat însă pe deputaţi pentru rapiditatea cu care au adoptat acest proiect de lege în comisii şi apoi în plen, arătând că fostele majorităţi parlamentare nu au reuşit în mulţi ani acest lucru. La votul final au asistat de la balcoane şi câteva zeci de reprezentanţi ai ONG-urilor care sunt împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân.
  Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, tot marţi, amendamentul la Legea privind câinii fără stăpân care stabileşte un termen de 14 zile în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, să fie eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img