More


  Locuinţe la preţ de dumping

  - Advertisement -

  credit

  Cel mai simplu şi mai rapid mod de a cumpăra un bun executat silit este accesarea un credit bancar. Această ofertă specială de cumpărare a unui imobil este printre cele mai noi produse ale băncilor care se pare că sunt hotărâte să găsească soluţii eficiente pentru relansarea economică. Conform unui raport publicat de Banca Naţională a României, valoarea creditelor restante în judeţul Satu Mare era de 333,7 milioane de lei, în luna iulie, o valoare mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

  Avantaje cu credit
  Cei care doresc să cumpere un imobil scos la licitaţie după ce proprietarii au fost executaţi silit o pot face apelând la un credit avantajos în lei, diferit de cel acordat prin Programul ”Prima Casă”. Acest produs bancar vine ca o soluţie la problema imobilelor care se găsesc în proprietatea băncii, după ce proprietarii acestora s-au dovedit rău platnici. Banca nu vine doar cu oferta de imobil, dar poate acorda şi banii necesari pentru achiziţionarea acestuia. Doritorii pot beneficia de un credit ipotecar în lei în condiţii speciale: dobândă mai mică faţă de un credit ipotecar standard, zero comisioane bancare, zero taxă de evaluare a imobilului, zero risc valutar, doar cu actele de venit. În plus, acesta primeşte gratuit şi asigurarea pentru casă pe toată durata creditului. Suma minimă de creditare este 22.000 lei, dar nu poate depăşi 85% din valoarea garanţiei imobilului.
  Termenul maxim de acordare a creditului este de 30 de ani, iar cel care se decide să cumpere un imobil executat silit apelând la un astfel de credit trebuie să aibă măcar 15% avans din valoarea imobilului. Creditul se acordă în baza ipotecării în favoarea băncii a imobilului achiziţionat prin credit şi eventual al altor imobile aflate în proprietatea solicitantului.

  Solicitarea creditului
  Specialiştii susţin că faptul că imobilele se află în proprietatea băncii reprezintă un avantaj, astfel că procesul de cumpărare este sigur, mai simplu şi mai rapid, fără agenţi imobiliari sau terţi, şi cu mai puţine cheltuieli.Paşii care trebuie urmaţi pentru obţinerea creditului sunt relativ simpli. Spre exemplu, cei care apelază la BCR vor putea vedea lista cu imobilele puse în vânzare şi vor putea decide pe loc imobilul pe care îl cumpără. Cei care nu sunt atât de hotărâţi pot obţine mai întâi aprobarea creditului şi apoi în termen de 90 de zile să aleagă locuinţa.
  Documentele necesare solicitării unui astfel de credit sunt actele de identitate, documentele care atestă realizarea de venituri dar şi facturile la utilităţi pe ultimele trei luni. După efectuarea acestor paşi cei care au primit creditul pot licita pentru bunul pe care şi-l doresc în conformitate cu un regulament stabilit de banca de la care au luat creditul.
  Cu toate că paşii de achiziţionare sunt simpli, conform datelor furnizate de unii reprezentanţi imobiliari, aceste locuinţe nu atrag atât de mulţi cumpărători pe cât s-ar fi aşteptat specialiştii, din cauza faptului că cei mai mulţi români au idei preconcepute, sunt tradiţionalişti şi nu suportă gândul că bunurile au aparţinut unor oameni care au fost evacuaţi, respectiv şi-au pierdut locuinţa.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img