More


  Senatorul Marian, exclus din viaţa publică sătmăreană

  =

  valerPe vremea când era pe cai mari, numitul Marian Valer obişnuia să participe la aproape toate evenimentele publice care aveau loc în judeţul Satu Mare. Nu conta că era vorba de diverse comemorări, şedinţe, festivaluri sau zile ale oraşelor şi comunelor. Îi plăcea să se vadă şi să fie văzut printre oficialităţi. Nu rata niciodată prilejul de a lua cuvântul şi de a tensiona inutil atmosfera, aruncându-şi săgeţile otrăvite către cei pe care îi considera adversari. Însă, de aproape patru luni, de când a sărit în mod ruşinos în barca PPDD, senatorul Marian a dispărut cu desăvârşire din viaţa publică sătmăreană. Probabil că îi este ruşine să dea ochii cu şefii din administraţia judeţeană pe care i-a calomniat şi i-a denunţat în ultimul hal. Oricum, nimeni nu îi simte absolut deloc lipsa.

  Niciun eveniment ratat
  Până în luna mai a acestui an, senatorul independent şi declarat incompatibil Marian Valer nu rata niciun eveniment public din judeţul Satu Mare. Depunerile de coroane erau preferatele sale, când se posta băţos în fruntea delegaţiei social-democrate. De asemenea, îi făcea o deosebită plăcere să participe la diverse şedinţe organizate de Instituţia Prefectului, în special la întâlnirile cu reprezentanţii sindicaliştilor. La şedinţele de Consiliu Judeţean se aşeza cu mare plăcere în prezidiu, să-l poată admira sătmărenii în toată splendoarea sa. Nu pot fi uitate prea uşor nici apariţiile sale la diverse simpozioane, lansări de cărţi şi comemorări. Cu aceste ocazii, nu putea rata prilejul de a-şi ataca adversarii reali sau închipuiţi, tensionând inutil atmosfera. Acelaşi senator independent nu rata nicio ocazie de a participa la deschiderile oficiale ale zilelor oraşelor sau comunelor şi apoi la protocoalele care urmau. Comportându-se ca un adevărat nobil, acesta aştepta să fie servit cu mâncare şi băutură de către cei din jurul său. Ajunsese deja la nivelul la care nu îşi mai putea prepara de unul singur nici măcar şpriţul.

  Conferinţe de presă la foc automat
  Când intra într-un con de umbră, senatorul independent Marian Valer găsea imediat soluţia de a reintra în prim-plan. Convoca conferinţe de presă la cele mai ciudate ore şi în cele mai nepotrivite zile. În cadrul acestor conferinţe de presă interminabile, profera cele mai aberante acuzaţii la adresa acelora pe care i se punea pata. Unele acuzaţii erau atât de ridicole încât provocau zâmbete ironice pe feţele jurnaliştilor sătmăreni. Majoritatea lor veneau la aceste conferinţe de presă ca la circ, atraşi de ieşirile aberante ale senatorului Marian Valer. Cu greu se abţineau să nu adoarmă la interminabilele conferinţe de presă, care durau cel puţin o oră, dacă nu chiar mai mult.
  Aceste conferinţe de presă constituiau un adevărat calvar pentru jurnaliştii de la Gazeta de Nord-Vest, care se fereau de ele ca de moarte. Numitul Marian Valer avea pretenţia să-i fie reprodus integral discursul, de parcă cineva ar fi avut răbdarea să citească toate acele plăcinte întinse pe cel puţin două pagini. De asemenea, jurnaliştii trebuiau să-i facă zeci de poze, din toate unghiurile. Seara, când venea în redacţie ca să corecteze materialul despre conferinţa sa de presă, nu era mulţumit de felul în care ieşea în poze, de parcă redactorii GNV ar fi fost de vină pentru înfăţişarea sa total nefotogenică.

  Ignorat de presa judeţeană şi naţională
  După ce a fost dat afară ca o cârpă din PSD şi a pierdut controlul din umbră şi penumbră asupra Gazetei de Nord-Vest, senatorul independent Marian Valer a convocat o conferinţă de presă pentru a-şi prezenta aşa-zisul trust media şi noile sale fapte de vitejie. Spre surprinderea sa, la respectiva conferinţă de presă au participat doar doi jurnalişti. Unul dintre ei a redactat un material de câteva rânduri despre conferinţa de presă, concepută sub forma unui show de prost gust, care a durat aproape o oră şi jumătate. Văzând că jurnaliştii sătmăreni s-au săturat de conferinţele sale stupide, a încercat să-i ameţească cu comunicate de presă trimise selectiv, însă şi acestea au ajuns să fie ignorate. A încercat apoi să atragă atenţia presei centrale prin denunţuri şi autodenunţuri disperate, însă şi aceasta s-a săturat rapid de acuzaţiile sale prosteşti, pe care nu le-a putut apoi proba.

  S-a făcut de râs în faţa tuturor
  După ce a trecut în mod ruşinos în barca PPDD, partid pe care l-a desconsiderat tot timpul, senatorul independent Marian Valer n-a mai participat la niciun eveniment public din judeţul Satu Mare. Probabil că îi este jenă că ar trebui să dea ochii cu prefectul Eugeniu Avram, cu preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, cu vicepreşedintele Mircea Govor, cu primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, şi cu alţi zeci de oameni politici, oameni de afaceri sau directori de instituţii pe care i-a calomniat în cel mai ordinar mod în ultimele trei luni în fiţuica sa clandestină, respectiv pe care i-a denunţat aiurea la tot felul de instituţii ale statului. Ar trebui să-i fie la fel de jenă şi faţă de toţi locuitorii acestui judeţ, pe care i-a făcut de râs în faţa întregii ţări prin demersurile sale ordinare, în calitate de parlamentar de Satu Mare. Dacă ar avea un minim de bun-simţ, ar trebui să demisioneze de urgenţă din funcţia de senator, înainte de a fi exmatriculat din cauza incompatibilităţii. Din păcate pentru sătmăreni, numitul Marian Valer nu are atâta demnitate încât să demisioneze din proprie iniţiativă din Senat şi va recurge la tot felul de manevre pentru a întârzia eliminarea sa pe motive de incompatibilitate.

  Baricadat într-un garaj
  Curajosul senator independent Marian Valer fuge de alegătorii săi, evitând să dea ochii cu ei. S-a baricadat în garajul casei omului de afaceri Cristea Sorin, situată pe strada George Coşbuc nr.60, unde şi-a mutat cabinetul parlamentar şi redacţia fiţuicii sale clandestine. Din când în când, mai poate fi zărit pe la terase sau prin cârciumi alături de angajaţii cabinetului său senatorial, însă niciodată singur. La cât rău a făcut, lumea se mai miră că numitul Marian Valer mai are tupeul să-şi facă apariţia prin Sătmar, chiar şi pentru câteva zile pe săptămână. Chiar dacă este tot timpul însoţit, va veni o zi în care blestemele celor pe care i-a acuzat şi i-a murdărit pe nedrept îl vor ajunge din urmă. Şi va fi jale mare, foarte mare!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img