More


  Tradiţiile şi valorile Oaşului, prezentate într-o expoziţie foto la Negreşti Oaş

  =

  alex

  Protopopiatul Ortodox Oaş din Negreşti Oaş a găzduit joi vernisajul expoziţiei foto având ca temă “Judeţul Satu Mare – Destinaţie turistică”, manifestare organizată de Editura Foton cu sprijinul Centrului de Creaţie şi Producţie – Foton SRL din Braşov în cadrul proiectului “Cunoaşte România”. La manifestare au fost prezenţi cei doi expozanţi, Alexandru Pop, din Negreşti Oaş, şi Radu Pescaru, din Braşov, precum şi mai mulţi iubitori de artă fotografică din oraş.
  Expoziţia a avut două secţiuni. Astfel, la secţiunea Etnografie, au fost expuse lucrările artistice ale fotografului negreştean Alexandru Pop, iar la secţiunea “perspectivă aeriană” pot fi vizionate fotografiile lui Radu Pescaru. Totodată în cadrul expoziţiei au fost expuse o serie de produse cultural turistice “Cunoaşte România”, precum şi noutăţile editoriale şi proiectele menite să promoveze judeţul Satu Mare ca destinaţie turistică.
  În cuvântul său de deschidere, Alexandru Pop a prezentat pe scurt expoziţia adăugând că prin fotografiile sale doreşte să promoveze tradiţiile şi valorile din toată Ţara Oaşului. De asemenea, directorul Editurii Foton, Radu Pescaru, a arătat că este prima expoziţie la care participă după 30 de ani, apreciind valorile şi destinaţiile turistice din zona Oaşului. Faţă de colegul său de expoziţie, Alexandru Pop, directorul Editurii Foton a precizat că este unul dintre puţinii fotografi generoşi pe care i-a cunoscut, că îl susţine şi le-a recomandat oşenilor să profite de el atâta vreme cât mai este printre ei.
  Tot în cadrul aceluiaşi proiect, vineri a fost organizată o explorare nautică a Lacului de la Călineşti Oaş, o activitate de agrement combinată cu cercetare-documentare a potenţialului turistic. De asemenea, ieri, echipa Foton a organizat o excursie pe traseul Huta Certeze – Cabana Sâmbra Oilor- Vf. Vezeului (1.057m) – Vf. Trusoru – Vf. Rotundu (1.240 m) – Izvorul Delta – Peştera Florii – localitatea Huta Certeze.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img