More


  Proiect cu două tăişuri: medicii vor lucra în cabinete private chiar în spitalele de stat

  - Advertisement -
  doctor
  Dacă proiectul ce urmează să fie lansat în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii va fi aprobat, medicii din spitalele de stat vor putea lucra după program în secţii private deschise chiar în incinta unităţii.
  Potrivit ministrului Eugen Nicolaescu, măsura va încerca să crească veniturile medicilor şi, automat, să stopeze exodul acestora spre străinătate.„Potrivit noului proiect, medicul va fi obligat să opteze dacă lucrează cu normă întreagă, respectiv şapte ore, în spitalul public. În cazul în care a optat să lucreze în spitalul public cu normă întreagă, atunci în aceeaşi unitate sanitară va putea lucra peste programul de lucru, în sistem privat“, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii.O altă variantă pentru medici va fi să lucreze cu normă redusă în spitalele de stat, urmând ca restul timpului să-l petreacă în mediul privat.“Aşadar, medicul care nu vrea să lucreze în sistemul public cu normă întreagă va face publică decizia şi atunci va avea dreptul să lucreze într-un spital privat, în cel de stat rămânând doar cu normă redusă“, a completat Nicolaescu.

  Aşa cum era de aşteptat, măsura va fi susţinută din banii pacienţilor. Din suma încasată, medicul va plăti salariile echipei, dar va cotiza şi la bugetul spitalului.

  “Fiind vorba despre un sistem privat, consultaţiile în aceste secţii vor fi plătite de către pacient, în mod direct, sau prin asigurările private ale acestuia. Tariful perceptul de unitate sanitară pentru secţia sau paturile private vor fi afişate. O cotă din tariful pe care îl încasează medicul îl pune la dispoziţia echipei cu care lucrează, iar o parte, spitalului“, a explicat Nicolaescu.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img