More

    A crescut bilanţul morţilor după cutremurul din Filipine!

    cutremur

    Puternicul cutremur care a afectat partea centrală a Filipinelor la începutul săptămânii s-a soldat cu 172 de morţi, iar alte 22 de persoane sunt date dispărute, inclusiv cinci copii, potrivit unui bilanţ provizoriu anunţat vineri de autorităţi.

    Pe insula turistică Bohol, epicentrul cutremurului, s-a înregistrat cel mai important bilanţ, de 160 de victime, a anunţat serviciul Protecţiei Civile în regiune.

    Alte 12 persoane au murit pe alte insule.

    În plus, 22 de persoane au fost date dispărute pe Bohol, inclusiv cinci copii care se jucau în apropierea unei cascade, a anunţat Dennis Agustin, şeful poliţiei locale. Speranţele de a le găsi în viaţă sunt minime, potrivit acestuia.

    “Este puţin probabil. Cutremurul s-a produs acum patru zile. Unii se pare că au fost acoperiţi în alunecări de teren, alţii de află sub structuri surpate”, a declarat el pentru AFP.

    Locuitorii s-au refugiat în clădiri neavariate de cutremur sau corturi, terorizaţi de multiple replici.

    Aproximativ un milion de persoane trăiesc pe Bohol, o insulă situată la aproximativ 600 de kilometri sud de Manila, cunoscută pentru plajele, dealurile numite “Chocolate hills” şi nişte primate de talie mică.

    Filipinele se află pe centura de Foc a Pacificului, o regiune în care se produc frecvent seisme şi erupţii de vulcani.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE