A murit omul care l-a lansat pe Mario şi a revoluţionat industria jocurilor videomario
      Hiroshi Yamauchi, considerat “creierul” din spatele succesului Nintendo pe piaţa jocurilor video, a murit la 85 de ani.
      Japonezul era al doilea în topul acţionarilor firmei, pe care a condus-o timp de 53 de ani.
Compania a emis un comunicat de presă, în care a deplânge decesul lui Yamauchi “care a trecut în nefiinţă în această dimineaţă”, informează BBC. Omul de afaceri a murit într-un spital din Japonia, de pneumonie şi va fi îngropat duminică.

    Yamauchi s-a aflat la conducerea companiei din 1949 până în 2002. În acest timp, a transformat o companie minusculă într-unul dintre cele mai cunoscute mărci din lumea jocurilor video.
     “Nu poţi supraestima influenţa pe care acest om a avut-o în industria jocurilor. A dus Nintendo în frunte, în industria jocurilor arcade, cu titluri de succes precum Donkey Kong. Acest om a fost preşedintele Nintendo în timpul NES, SNES, N64 şi Gamecube (n.r. – console pentru jocuri video lansate de Nintendo). Primele două dintre acestea au transformat complet industria divertismentului electronic” a spus Rob Crossley, un specialist în domeniu.aa

      Yamauchi, care a preluat şefia companiei după ce bunicul său a suferit un atac cerebral, a folosit creaţiile lui Shigeru Miyamoto, Donkey Kong, Mario, Zelda, pentru a pătrunde pe piaţa americană. Titlurile Nintendo au avut un succes uriaş, fiind vândute în milioane de exemplare.

      În 2002 a renunţat la funcţia de preşedinte al companiei, ocupând un fotoliu în consiliul director, iar în 2005 a ieşit definitiv din conducerea Nintendo, iar averea sa l-a propulsat în topul celor mai bogaţi japonezi. 
ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts