More


  Am vrut să fiu şi eu audiat în dosarul referendumului

  - Advertisement -

  ponta

  Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, răspunzând unei întrebări, că a cerut, ca premier şi preşedinte al PSD, să fie şi el audiat în dosarul privind referendumul, dar procurorul de caz, Lucian Papici, a spus că îl “vrea” doar pe Liviu Dragnea. Întrebat, sâmbătă, la Braşov, după Congresul TSD, dacă ştia că reclamaţia în dosarul “Fraudă la referendum” a fost făcută de un bărbat decedat, aşa cum a afirmat Liviu Dragnea, Ponta a răspuns că nu ştia, transmite corespondentul MEDIAFAX. “Domnul Dragnea trebuia să vă mai spună un lucru şi anume că s-a publicat pe surse, cum se întâmplă în ultimul timp la DNA, o convorbite telefonică în care Dragnea spune să aducă oameni la vot şi pentru asta a fost trimis în judecată. Cel cu care vorbea a primit neînceperea urmăririi penale. Totul este, evident, o mascaradă. Eu, în calitate de premier şi preşedinte al PSD, am cerut să fiu audiat, eventual să mă inculpe şi pe mine domnul procuror, dar nu, «Noi pe Dragnea îl vrem»”, a spus Ponta.
  O jurnalistă i-a spus premierului că a cerut să fie audiat ca martor, iar Ponta a răspuns: “O să vă dau răspunsul oficial de la domnul Papici, că eu nu am nicio legătură cu asta, de parcă nici nu eram în România în 2012, nici nu eram premier şi că nu-l interesează decât Liviu Dragnea”. Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, sâmbătă, la Braşov, înainte de începerea Congresului TSD, că dosarul “Fraudă la referendum” în care este acuzat, “a pornit pe baza reclamaţiei unui mort”.
  Liviu Dragnea a fost întrebat, înainte de Congresul TSD, ce părere are despre faptul că procurorii vor să grăbească dosarul “Fraudă la referendum”, vicepremierul spunând că încearcă să fie rezervat şi să îi lase pe procurori să îşi facă treaba, fiind un dosar “cu multe ciudăţenii”. “Practic dosarul a pornit pe baza reclamaţiei unui mort. Adică, omul a murit în ‘91 sau prin ‘90, iar în 2012 mi-a făcut mie reclamaţie pentru că am fraudat referendumul, de la asta a pornit practic. A murit, s-a trezit în 2012 şi s-a întors înapoi”, a spus Dragnea.
  Dosarul “Fraudă la referendum”, în care sunt acuzaţi Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane, va începe în 15 noiembrie, după ce instanţa supremă a admis cererea DNA şi a schimbat primul termen de judecare a cauzei, stabilit iniţial la 18 februarie 2014. Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, în prezent deputat şi vicepremier, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img