More


  Andrei Gerea a depus jurământul de învestitură ca ministru al Economiei

  - Advertisement -

  gerea

  Liberalul Andrei Gerea a depus, miercuri, la Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Economiei, în prezenţa şefului statului, a premierului şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, preşedintele Senatului fiind absent. Preşedintele Traian Băsescu i-a spus, miercuri, noului ministru al Economiei, Andrei Gerea, că are în această funcţie “două misiuni teribil de grele: Oltchim şi Cuprumin”, adăugând că speră “să se deruleze procese transparente în favoarea companiilor”. “Permiteţi-mi să vă doresc succes, aveţi două misiuni teribil de grele: Oltchim şi Cuprumin. Sper să se deruleze procese transparente în favoarea companiilor”, a spus Băsescu.
  La Cotroceni au mai fost prezenţi consilieri ai preşedintelui şi membri ai Guvernului. Ceremonia a durat doar câteva minute, la final Băsescu dând mâna cu demnitarii prezenţi şi râzând cu Victor Ponta şi Valeriu Zgonea. Băsescu a semnat, miercuri, decretul pentru numirea lui Andrei-Dominic Gerea în funcţia de ministru al Economiei. Preşedintele Senatului, liderul liberal Crin Antonescu, nu a fost invitat la Cotroceni la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către Andei Gerea ca ministru al Economiei, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare. Potrivit unor surse parlamentare, Antonescu nu a primit, aşa cum este obiceiul, invitaţie oficială din partea Preşedinţiei, la ceremonia de depunere a jurământului. În plus, potrivit surselor, Preşedinţia nu a acceptat la ceremonie prezenţa unui număr extins de invitaţi.
  Pe de altă parte, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că va fi prezent la depunerea jurământului lui Andrei Gerea propus pentru funcţia de ministru al Economiei. “Nu e un favor pe care i-l fac cuiva. Eu am să vă spun un lucru şi e important pentru toţi cei care sunt politicieni: noi ne putem certa, putem să spunem ce cuvinte vrem noi când jucăm în campionatul intern, dar toţi ne vedem la echipa naţională. Iar când suntem la echipa naţională avem nevoie de o atitudine şi un comportament pentru că facem parte din echipa naţională şi eu şi Victor Ponta şi Crin Antonescu şi preşedintele Băsescu, toţi cei care avem demnităţi în statul român. Acolo suntem obligaţi să respectăm regulile pentru că am fost selectaţi în echipa naţională”, a precizat Zgonea.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img