More


  Andrei Gerea a fost propus pentru a prelua ministerul Economiei

  - Advertisement -

  gerea

  PNL a decis cine îl va înlocui pe Varujan Vosganian în fruntea ministerului Economiei, Andrei Gerea fiind propunerea liberalilor pentru acest minister. Gerea este liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor, fiind la al treilea mandat de parlamentar. Totodată, Gerea este membru în Comisia Economică din Camera Deputaţilor. Biroul Politic Naţional al PNL urmează să valideze în mod oficial această propunere făcută de liderii partidului.  Liberalii au avut de ales între varianta unui tehnocrat sau a unui membru de partid pentru acest minister. În cele din urmă s-a ales varianta unui ministru-politic, opţiunea tehnocratului picând. Săptămâna trecută ministrul Varujan Vosganian şi-a “dat demisia de onoare” la scurt timp după ce Senatul a respins cererea venită din partea DIICOT pentru începerea urmării penale. Liberalul a fost acuzat de subminarea economiei naţionale.

  Declaraţia de avere a propunerii PNL

  Propunerea PNL pentru funcţia de ministru al Economiei, Andrei Gerea, are un apartament de 101 mp în Piteşti cumpărat în 2005 şi o casă de 220 mp în Ştefăneşti Argeş, cumpărată în 2007.

  Mai mulţi vicepreşedinţi PNL au comparat varianta Vulpescu la Ministerul Economiei, cu cea „a iepurelui la atletism, pentru a se vedea reacţia celorlalţi”.

  Competiţia internă din PNL pentru desemnarea viitorului ministru al Economiei, a fost precedată de postarea surpriză de pe blogul personal a fostului ministru al Economiei, Varujan Vosganian. Acesta a anunţat că marele câştigător al scaunului său este fostul şef al Oficiului pentru Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu. Informaţia a fost negată de Vulpescu, care a declarat că nu i s-a propus să preia Ministerul Economiei, dar şi de alţi lideri PNL.

  „Pentru oricine a luat în serios “dezvăluirea”, de pe blogul personal al domnului Varujan Vosganian, că aş fi ocupat biroul “domniei sale” de ministru al economiei, dezmint pe aceeaşi cale: în scris, public, prin internet. Nu am primit o propunere de a prelua portofoliul de Ministru al Economiei şi nu am avut vreo discuţie în acest sens cu vreun decident politic”, a postat pe contul de Facebook Remus Vulpescu.

  Vicepremierul Daniel Chiţoiu a precizat că Vulpescu nu a preluat biroul lui Vosganian, lucru confirmat şi de directorul de cabinet al lui Chiţoiu.

  „Ocup funcţia (şi biroul asociat) de director de cabinet al Ministrului Finanţelor Publice, iar preocuparea mea o reprezintă îndeplinirea atribuţiilor aferente acestui post.Cred că Ministerul Economiei, aşa cum l-a lăsat dl. Vosganian, nu are nevoie de literatură cu personaje şi formulări de Oscar, ci de un profesionist curajos care să îşi asume decizii din cele mai dificile şi nepopulare. Oricine va fi, îi urez succes !”, a fost mesajul lui Vulpescu transmis prin intermediul reţelei de socializare.

  Vicepremierul Daniel Chiţoiu a admis că este posibil ca PNL să propună un tehnocrat pentru această funcţie. Soluţia nu este pe placul tuturor vicepreşedinţilor, mulţi dorind ca acest minister să fie asumat şi politic.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img