More


  ATENŢIE SĂTMĂRENI! Cum îţi bagă bancherii mâna în conturile dumneavoastră?

  - Advertisement -

  banca

  Nevoia băncilor de a indentifica surse noi de venituri după prăbuşirea vânzărilor de credite din anii de criză a creat spaţiu pentru apariţia unor comisioane greu de justificat, precum taxarea încasărilor în cont din ordine de plată, o operaţiune care nu are practic niciun cost pentru bancă.

  Sumele încasate din ordine de plată intrabancare (emise de titularii unor conturi deschise la aceeaşi bancă) sunt taxate cu până la 8 lei în funcţie de valoarea transferului, în timp ce pentru încasări dintr-un cont deschis la o altă bancă comisionul poate ajunge şi la 22 de lei în cazul sumelor mari (adică peste 50.000 de lei), potrivit datelor afişate de bănci pe site-urile proprii.

  „Să percepi comision la încasarea banilor în cont este o practică abuzivă. E ca şi cum ai penaliza clientul pentru că îţi aduce bani la bancă. Din păcate, tendinţa este ca şi băncile care nu percep astfel de comisioane să le introducă“, afir­mă Alin Iacob, redactor-şef al portalului financiar Conso.ro şi membru în mai multe grupuri de experţi pe probeleme de protecţia con­sumatorilor care func­ţio­nează pe lângă UE.

  Dacă bancherii au justificat în ultimii ani majorarea comisioanelor pentru operaţiuni cu numerar la ghişeu prin nevoia de a acoperi costurile de operare a reţelei, în cazul comisioanelor percepute pentru încasarea de bani în cont, în urma unui virament bancar, explicaţiile sunt aproape imposibil de găsit.



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img