More  Elevii sălăjeni pot fi ”cool fără al-cool”

  - Advertisement -

  Elevii de liceu beau de sting

  Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJTS) Sălaj, în parteneriat cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică, Direcţia de Sănătate Publică şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere (CPECA) Sălaj au inițiat, ieri, proiectul intitulat ”Cool fără Al-Cool”. Astfel, până în data de 5 noiembrie 2013, elevii a 14 clase de liceu, de la unităţi şcolare din localităţile Şimleu Silvaniei, Jibou, Cehu Silvaniei, Gâlgău, Ileanda, Crasna, Sâg, Nuşfalău, Surduc, Sărmăşag şi Hida vor fi preveniţi să nu consume alcool şi, totodată, vor fi informaţi cu privire la riscurile consumului de alcool.

  Conform unui studiu local realizat de CPECA Sălaj, aproape jumătate dintre adolescenţii intervievaţi, respectiv 48,3% au ajuns cel puţin odată în stare de beţie, 31,3% au ajuns în aceeaşi stare în ultimul an şi 13% au ajuns în stare de beţie în ultimele 30 de zile.

  ”Astăzi adolescenţii sunt din ce în ce mai expuşi consumului de alcool, tutun şi droguri şi de aceea au nevoie de informaţii corecte despre aceste substanţe pentru formarea unor atitudini adecvate faţă de consumul lor. Ei se află într-o permanentă căutare de modele, pe care le pot găsi în părinţi, profesori şi prieteni. Din păcate, modelele pot fi uneori negative şi adolescenţii adoptă cu uşurinţă comportamente de risc precum consumul de alcool, tutun sau alte droguri”, a declarat Valer Merce, coordonatorul CPECA Sălaj.

  La fiecare clasă, din cele 14 incluse în proiect, se vor desfăşura câte patru activităţi cu temele: ”Mit şi realitate despre alcool”, ”Presiunea grupului”, ”Comunicarea aservită” și ”Pot fi cool fără alcool”.

  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts