iPhone, mic copil. Samsung Galaxy S 5 cu procesor Exynos pe 64 de biţi

s

Apple a spart gheaţa procesării pe 64 de biţi pe platformele mobile cu noul său cip A7 şi, chiar dacă va trebui să avem multă răbdare până vom vedea beneficiile reale ale acestei migrări, rivalii nu stau cu mâinile în sân. MediaTek şi Imagination Technologies şi-au anunţat deja planurile pentru anul viitor, iar Samsung, care a afirmat oficial că are planificat un astfel de procesor, se pare că se află în ultimele stadii ale dezvoltării viitoarei familii de procesoare Exynos.

Conform unor surse sud-coreene, primul procesor pentru platforme mobile cu o arhitectură pe 64 de biţi de la Samsung este aproape finalizat, compania terminând sarcinile cele mai dificile de proiectare şi ocupându-se acum cu testarea şi logistica.

Dacă Apple a preferat o soluţie dual-core care foloseşte nucleul dezvoltat intern Cyclone, Samsung va folosi soluţiile ARM Cortex-A53 şi Cortex-A57 şi aceeaşi arhitectură big.LITTLE cu opt nuclee pe care am văzut-o la lucru pe modelele Exynos 5410 şi Exynos 5420. Viitorul cip va folosi versiunea Heterogeneous Multi-Processing a arhitecturii big.LITTLE, care permite utilizarea în paralel a tuturor nucleelor, un mod de lucru care nu a fost prezent în Exynos 5410 din cauza unor probleme hardware şi care a fost anunţat ulterior pentru Exynos 5420.

Din păcate, sursa sud-coreeană nu a oferit detalii despre viitorul nucleu grafic pe care-l va folosi Samsung. Apple a ales un puternic produs din generaţia a şasea PowerVR, însă Samsung a oscilat în ultima vreme între soluţiile ARM şi cele PowerVR, nefiind prea clar ce vom putea găsi în viitorul său cip.

Noul procesor va face saltul şi de la procesul de fabricaţie actual pe 28 nanometri la cel de 14 nanometri, aspect care, combinat cu modul de lucru paralel cu toate cele opt nuclee, promite o eficienţă dublă faţă de cea oferită de actualul vârf de gamă Exynos 5420.

Familia Exynos 6 este aşteptată să debuteze împreună cu viitorul vârf de gamă Galaxy S 5, însă este de aşteptat ca Samsung să prezinte mai devreme noul produs şi specificaţiile sale complete.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...

ÎNGRIJORĂTOR. Încă două țări cu MULȚI SĂTMĂRENI, întroduse în ZONA ROȘIE. Despre ce e vorba

Încă două țări din Europa, în care se află foarte mulți sătmăreni, au fost introduse în zonele roșii de coronavirus. ”Începând cu data de 26...