More  UNDE găsim cea mai ieftină benzină?

  - Advertisement -

  benz

  Benzina şi motorina se vând la preţuri cu 25% mai mici în comparaţie staţiile de alimentare de pe teritoriul României.

  Petrom Moldova, filiala din Republica Moldova a grupului OMV, comercializează benzina şi motorina la preţuri cu 25% mai mici în comparaţie cu cele din România. Astfel, un litru de motorină costă 4,3 lei, iar un litru de benzină 4,4 lei, potrivit Petrom.md. Lukoil practică preţuri similare concurenţei, după cum informează siteul companiei. Pentru sortimentele cu cifră octanică mai mică, tariful se apropie de patru lei.

  Preţul în România pentru cele două tipuri de combustibil depăşeşte şase lei.

  Din grupul Petrom fac parte compania mamă OMV Petrom (SNP) şi firmele Tasbulat Oil Corporation LLP (Kazahstan), Kom Munai LLP (Kazahstan), Petrom Exploration & Production Ltd., OMV Petrom Marketing, Petrom Aviation, ICS Petrom Moldova (Republica Moldova), OMV Bulgaria OOD (Bulgaria), OMV Srbija DOO (Serbia), OMV Petrom Gas, Petrom Distribuţie Gaze, OMV Petrom Wind Power şi Petromed Solutions. OMV Petrom este cea mai mare companie românească listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu o capitalizare de 24,861 miliarde lei (5,618 miliarde euro), calculată la ultimul preţ de luni, de 0,4389 lei/acţiune. Compania este controlată de grupul OMV, care deţine 51,01% din acţiuni, în timp ce statul român are prin Ministerul Economiei 20,64% din titluri. În acţionariat se mai regăseşte Fondul Proprietatea, cu o participaţie de 19%, BERD, cu 2,03%, iar restul titlurilor sunt în portofoliile altor acţionari.

  Înfiinţată în anul 1998, compania Lukoil România este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, având o cotă de aproximativ 20% din piaţa totală de produse petroliere din România. În prezent, compania Lukoil România comercializează carburanţi printr-o reţea de 300 de staţii de distribuţie şi 9 depozite de produse petroliere. Cifra de afaceri netă a companiei Lukoil România în anul 2010 a depăsit valoarea de 4,5 mld. lei, în creştere cu 40% faţă de anul 2009.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts