More  Veste bună pentru călători! Wizz Air îşi înoieşte flota de avioane

  - Advertisement -

  wizz

  Compania aeriană Wizz Air, cel mai mare transportator din România după numărul de pasageri, a anunţat că va converti din comanda viitoare 26 de aeronave A320 în aeronave Airbus A321. În prezent, compania are o flotă de 45 de aeronave Airbus A320 şi va converti parţial comanda încât să acopere expansiunea permanentă a reţelei de destinaţii.

  Airbus A321 este cea mai mare aeronavă din gama A320, având o autonomie mai mare în comparaţie cu A320. Având aceeaşi anvergură a aripilor ca A320, este cu şapte metri mai lung şi poate transporta în plus 40 de pasageri, permiţând astfel acoperirea cererii pe cele mai populare rute Wizz Air. Recent Wizz Air a anunţat noi rute pe sectoare de zbor mai lungi, spre ţări ca Israel, Azerbaijan, Emiratele Arabe Unite şi Rusia. Aceste aeronave  de capacitate mai mare vor fi folosite pentru unele dintre aceste noi rute.

  Wizz Air a transportat anul trecut în şi din România 2,76 milioane de pasageri, potrivit oficialilor companiei aeriene low-cost, trafic în creştere cu 2,2% faţă de 2011 şi sub estimările de 3 milioane de euro anunţate în octombrie. Pentru anul acesta este estimat un trafic de peste 3 milioane de pasageri pe piaţa locală. Compania maghiară Wizz Air are ca investitor principal fondul american de private equity Indigo Partners.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts