Vitali Klitschko a anunţat că va candida la preşedenţia Ucraineivitali

Pugilistul ucrainean Vitali Klitschko, campion mondial WBC la categoria grea, a anunţat, joi, că va candida la alegerile prezidenţiale din martie 2015, împotriva actualului şef de stat, Viktor Ianukovici, informează AFP.

“Voi fi candidat la prezidenţiale”, a spus Klitschko, 42 de ani, în timpul unei sesiuni a parlamentului ucrainean, după votul privind o lege a fiscalităţii ce ar putea reprezenta o piedică pentru pugilist. “Nu o să reuşiţi să mă intimidaţi şi nici să mă opriţi”, a adăugat el.

Parlamentul ucrainean a votat, joi, amendamente la codul fiscal, conform cărora o persoană cu rezidenţă permanentă în alt stat “nu poate fi considerat rezident în Ucraina”. Candidaţii pentru postul de preşedinte trebuie să aibă rezidenţă permanentă în Ucraina în cei zece ani care preced alegerile respective.

Vitali Klitschko are permis de şedere în Germania şi plăteşte impozite acolo.

Vikor Ianukovici, ales preşedinte în 2010, a anunţat că va da publicităţii anul viitor planurile sale privind prezidenţialele din 2014, însă nu există îndoieli în privinţa participării sale.

Ultimul meci al lui Vitali Klitschko a avut loc în august 2012, când şi-a apărat cu succes titlul de campion mondial WBC l categoria grea.

Pe 15 decembrie 2012, Vitali Klitschko intra în Parlamentul Ucrainei

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts